Павел Лефтеров се изкачва в класирането на Audi Sport TT Cup 2016

Младият български пилот отбеляза много добро представяне и се изкачи с пет позиции в първото състезание

2905
2016

На 27-ми и 28-ми май 2016 се проведе вторият кръг от  шампионата Audi Sport TT Cup 2016, като част от подгряващата програма на престижното и чакано от феновете състезание „24 часа на Нюрбургринг“.

Приключването на матурите в училище и усилените тренировки дадоха своя резултат и още в квалификациите Павел Лефтеров си спечели 10-та позиция на грида и за двата старта.

Въпреки грипа, с който се бори през цялото време, младият пилот направи добър старт в първото състезание и се изкачи до осма позиция.  Успя да задържи до шестата обиколка, но поради по-високо налягане в гумите, което оказа влияние върху поведението на автомобила, изтърва спиране то в завой номер 5. Много бързо обаче се върна на пистата и финишира на 11-та позиция.

Във второто състезание Лефтеров успя да задържи десетата си позиция от старта, но при опит за изпреварване излезе от пистата. Много бързо овладя Audi-то и се върна в състезанието 16-ти. До финала непрекъснато сменяше позициите, показа много динамика в пилотирането и спечели уважението на публиката като пилота с най-много изпреварвания. Павел Лефтеров финишира на 14-та позиция.

Състезанието бе спечелено от водача във временното класиране, южноафриканеца Шелдън ван дер Линде.

Следващият кръг на Audi Sport TT Cup 2016 ще се проведе от 24-ти до 26-ти юни на пистата Норисринг в Германия.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин