ПАВЕЛ ЛЕФТЕРОВ ОТНОВО ПОКАЗА КЛАСАТА СИ В СЕРИИТЕ GT4

1205
2017

На 6 и 7 май се проведе вторият кръг от Европейските серии GT4. Тази година дебют в домакинството на шампионата направи пистата Brands Hatch в Кент, Англия. Една уникалнаписта, която няма прави и равни участъци. Всички завои са или на изкачване,или на спускане. Трасето се оказа много предизвикателно за пилотите, но най-вече за поршетата, които са с по- малка мощност.

Павел Лефтеров се състезава с Porsche Cayman GT4 MR в германския отбор RN VISION STS с германеца Джон-Луис Джаспър в класа на професионалистите (PRO).

На квалификациите  Джаспър и Лефтеровпостигнаха времена, които им отредиха съответно 15-та и 14-та позиция на грида в състезанията.

В първото състезание Джон-Луис Джаспър нарави много добър старт и след първата обиколка излезе на 9-та позиция. До влизането в пита се движеше в средата. След смяната Павел Лефтеров излезе 19-ти и започна веднага да се придвижва напред в колоната. Представи се отлично, с много изпреварвания и битки. Многобройните катастрофи и постоянното излизане на автомобил за сигурност не му позволиха да достигне до подиума и в първото състезание Porsche-то с  номер 112 завърши на 5-то място. Лефтеров направи впечатление с отлично каране и бе определен като най-добрият  от четиринадесетте поршета в състезанието.

Същият следобед, във второто състезание,  българинът стартира  14-ти.Движеше се добре и стигна до деветото място . След смяната Джаспър излезе 10-ти, но три обиколки преди финала,след спортен инцидент,се наложи влизане в бокса. Междувременно, поради многобройните катастрофи и постоянното присъствие на автомобил за сигурност на пистата, 3 минути преди края на нормалното време директорът на състезанието обяви червен флаг и го прекрати преждевременно. Така екипът Лефтеров-Джаспър не успя да вземе точки за класирането от втория старт.

Уикендът беше много зрелищен за многобройната публика на Brands Hatch. Състезанията бяха интересни и динамични. От 30 стартирали автомобила 16 не успяха да завършат. За щастие нямаше сериозн поражения.

Следващият кръг от Северната купа на Европейските серии GT4 ще се проведе на 10 и 11юни на Редбул Ринг в Австрия.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин