Оpel слага животни в аеродинамичния тунел (ВИДЕО)


8
ное.
2016

В момента хората, които се задържат в каналите на Opel в социалните медии, се натъкват на някои странни неща. Например, от няколко дена те могат да прочетат „Дейността в Общността е тооолкова важна. Сякаш лайковете

ще допринесат за оборота. #OpelGoesGrumpy“. Вече е ясно кой стои зад това: Grumpy Cat, звездата на новия календар на Opel “Georgia & Grumpy – Not impressed by Wonderland” и най-новият член на екипа на Opel в социалните медии. Изглежда, че Opel не само въведе нова схема на своите рекламни агенции. Шефът на маркетинга на Opel Тина Мюлер обяснява как стана суматохата по социалните медийни канали: „Трябваше да се досетим. Всеки знае за настроенията на Grumpy Cat. Беше очевидно, че е само въпрос на време, докато то хакне акаунтите на нашите социални медии и остави своите коментари там.”

Заядливите постове не са нищо ново за Opel. Малко след началото на производството на календара, Grumpy Cat озаглави един от своите постове „Най-лошата снимка правена някога“. Точно колко лошо бе настроението му по време на снимките в Бабелсберг може да се види „на живо и в действие“ в making-of video. В множество случаи, Grumpy Cat безскрупулно проваля действията на своята колежка Джорджия Мей Джагър и фотографката Елен фон Унверт при създаването на календара.

Но Opel не е готов да се примири с тези резултати – напротив: отговорните за кампанията хора все още вярват в добрата същност на котката, поради което Grumpy Cat е в центъра на цялата медийна кампания в социалните мрежи, наречена „Карай го или го мрази“. „Въпреки нейното безсрамие и лошо настроение, ние в Opel обичаме Grumpy Cat! Затова се опитваме да я накараме да се усмихне с нашата нова онлайн кампания. Това би трябвало да проработи поне веднъж!” отбелязва примиренчески Тина Мюлер.

 

“Усмихни се, моля те!“: Отрядът от специални уеб сили се опитват да подобрят настроението на Grumpy Cat

За да постигне това, Opel разгръща своя „Grumpy отряд” за кампанията. Командирът на специалните уеб сили се състои от трима топ влиятелни участници: Nilam Farooq, funnypilgrim и Emrah. Заедно със своите последователи в социалните медии те поставят въпроса: как би изглеждал календарът, ако Grumpy Cat и онлайн общността бяха се изказали относно дизайна? За да открият отговора, те тръгват на лов за „13-ия мотив в календара“.

Командирът на „Grumpy отряда” и лайфстайл блогър Nilam Farooq пояснява различните етапи на кампанията в своето YouTube видео. Например, YouTube-ърът Emrah призовава зрителите му да участват в предизвикателство от типа „направи си сам“ и да представят свои собствени стилистични предложения за Opel в стил Grumpy Cat. Emrah след това ще превърне най-добрите предположения в реалност и ще трансформира един конвенционален Opel ADAM в годен за каране „Grumpy автомобил“. Котешко съдържание ще има и във funnypilgrim. Тя призовава своите последователи да си направят „котешко лице“ с техен грим. Победителят след това ще бъде част от 13-ия календарен мотив като модел в „Grumpy визия“ със създадения „Grumpy автомобил“. Снимките на това ще се състоят на вернисажа на календара през февруари.

Достатъчно ли е това по принцип да накара една навъсена котка да се усмихне? До момента от Grumpy Cat чувахме само неща от рода на: “И това трябва да е забавно? Кои са тези влиятелни фигури, някой познава ли ги? Някой от Opel погледнал ли е внимателно цифрите? Алоo? Аз имам девет милиона фенове във Фейсбук! Nilam има само 1.1 милион YouTube абонати, тези на funnypilgrim са едва 350 000, а този Emrah със своята откачена подстрижка има около два милиона последователи. Това не ми помага въобще, не ме кара да се усмихвам, а в края на краищата е смехотворно.”

Историята може да бъде следена на #OpelGoesGrumpy в социалните мрежи. А който е повече заинтригован, отколкото уплашен, може да се срещне с котката с най-лошото виждано някога настроение на вернисажа на календара през февруари.

 

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >