Още 50 нови Golf-a за „Пътна полиция“

1007
2024

На кратка церемония в ГД „Национална полиция“ вътрешният министър Калин Стоянов връчи ключовете на нови 50 автомобила за нуждите на пътната полиция в страната. Това е продължение на обществената поръчка, по която преди около месец бяха получени първите нови превозни средства, обясни директорът на ГД „Национална полиция“ гл. комисар Атанас Илков. Машините Volkswagen Golf Variant с бензинов двигател 2.0 TSI с мощност 190 к.с. са осигурени със средства от фонд „Безопасност на движението по пътищата“. Той информира министър Стоянов и главния секретар на МВР гл. комисар Димитър Кангалджиев, че в началото на месец септември, в рамките на друга процедура, ще бъдат доставени нови 29 микробуса. Надявам се това да е поредната стъпка, която да е в посока подобряване ситуацията с пътнотранспортния травматизъм и намаляване броя на възникналите тежки пътни произшествия, каза още той.

Министър Калин Стоянов коментира пред медиите, че са закупени 2146 бодикамери – 1000 от тях ще бъдат за „Пътна полиция“, а останалите 1146 – за „Охранителна полиция“. Полагат се усилия всички служители на вътрешното министерство да бъдат оборудвани с подобни устройства. Надявам се това да стане възможно най-скоро, заяви вътрешният министър.

Министър Стоянов отговори и на журналистически въпроси. Той информира, че рано тази сутрин е бил подаден сигнал от служители на бензиностанция в Равда за човек, управлявал превозно средство в неадекватно състояние. Пред полицаите от пристигналия на място патрул той отказал да бъде тествен за алкохол и наркотици и се е държал грубо и непристойно. Мъжът е задържан, а в последствие се е оказало, че е длъжностно лице от Прокуратурата.

По повод започналия ремонт на Дунав мост при Русе, министър Стоянов увери, че са проведени разговори с румънските колеги и са синхронизирани действия с цел максимално облекчаване на трафика. Той обясни, че ремонтните дейности ще бъдат извършвани на няколко етапа и прилаганите мерки ще са съобразени с тях.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин