Още 20 зарядни станции, добавени към инфраструктурата в България

1410
2022

Най-голямата мрежа от зарядни станции за електрически автомобили в региона Eldrive и ПроКредит Банк сключиха партньорство в подкрепа на електромболиността у нас. В резултат на подписаното партньорство, и в продължение на своята инициатива за стимулиране на природосъобразното придвижване, Банката осигурява сигурност и достъпност на собствениците на електромобили с още 20 зарядни станции в мрежата на Eldrive.

В приложението на Eldrive, собствениците и ползвателите на електромобили могат да намерят информация за локацията на зарядните станции от мрежата, да бъдат упътени до тях, както и да проверят дали избраната от тях станция е свободна или заета в реално време. Чрез смарт платформата на Eldrive потребителите могат да заредят своя електрически автомобил лесно и удобно ида заплатят директно през приложението.

Зарядните станции от първия етап на партньорството между Eldrive и ПроКредит Банк, са разположени на ключови локации в София (10 зарядни точки), Пловдив (6 зарядни точки), Варна и Бургас (по две зарядни точки във всеки град).

Камелия Минева, Изпълнителен директор на ПроКредит Банк и Стефан Спасов, Изпълнителен директор на Eldrive, изразиха общата си мисия в посока опазване на околната среда.

„ПроКредит Банк вече изгради над 70 зарядни станции, като не спираме да разширяваме мрежата от зарядна инфраструктура за елекромобили. Радваме се, че с партньори като Eldriveможем да подсигурим още по-голямо удобството за собствениците на електрически автомобили.“, сподели Камелия Минева.

„В Eldrive сме убедени, че бъдещето принадлежи именно на електрическата мобилност и колко по-бързо се създадат подходящите условия и инфраструктура тя да бъде масова и достъпна, толкова по-бързо ще се осъществи естественият преход към нея. В лицето на ПроКредит Банк намерихме съмишленик и партньор, който напълно споделя нашите ценности.“, коментира Стефан Спасов.

Целта на Елдрайв е една – да помогне за поддържането на устойчива околна среда, като направи зареждането на електрически превозни средства лесно и превърне електромобилността в част от ежедневието на хората. И точно тук се пресичат мисиите на сътрудниците в тази инициатива. ПроКредит Банксе стреми към намаляване на въглеродния отпечатък, не само своя личен, но и този на своите клиенти и всички желаещи да инвестират в опазване на околната среда. Банката предлага кредит с преференциални условия, превърнал се в предпочитан начин за покупка на електромобил за все повече хора.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин