/ Още по-остри нокти за обновеното Peugeot 208

Още по-остри нокти за обновеното Peugeot 208

Най-малкото Peugeot получава освежена визия. Лансираното през 2012 г. 208, наследникът на 207, претърпя радикална промяна. А най-новото поколение на модела, което ще бъде предлагано във версиите Active, Allure и GT, ще бъде пуснато в освежената си версия от ноември 2023 г. AUTO BILD разкрива какво могат да очакват феновете на Peugeot в допълнение към новите дизайнерски елементи.

Дизайн

Но първо да огледаме автомобила отвън: Трите „нокътя“, които бяха във фаровете, сега се простират почти до долния ръб на бронята. Този нов светлинен подпис е заложен и в новото Peugeot 508. Решетката също е получила различна структура, с която моделът трябва да изглежда по-спортно и по-елегантно. Светлинният подпис отзад също е променен.

„Ноктите“ в задните светлини на 208 при новото поколение са хоризонтални.

Боя

Френските автомобилни производители отдават голямо значение на индивидуалния дизайн. Ето защо при представянето на обновения малък модел Peugeot залага на изключително атрактивния нов цвят Agueda Yellow. Нов е и цветът Selenium Grey. Ако искате да се придържате към нещо добре познато, все още можете да изберете Artense Silver, Perla Nera Black, Banquise Snow White, Elixir Red и Vertigo Blue.

Освеженото 208 ще разполага с черни корпуси на страничните огледала във всички версии, както и с опционален черен покрив във варианта GT. Клиентите ще имат богат избор на джанти с размер 16 или 17 цола.

Във версията GT декоративните шевове могат да бъдат в зелен цвят Adamite по желание на клиента.

Интериор

Във версиите Allure и GT над скосения отгоре и отдолу волан откриваме ново дигитално табло с 10-инчов дисплей. При 208 GT показанията ще бъдат 3D. Ако не харесвате тази технология, все още имате възможност да изберете версията Active с аналогови уреди. 10-инчовият тъчскрийн в центъра на арматурното табло е сериен за всички нива на оборудване.

Има още една добра новина за феновете на аналоговия свят: т.нар. Toggle Switches под тъчскрийна са запазени. С тя могат да се управляват най-важните функции без да се налагате да цъкате по дисплея. А ако изобщо не ви се натиска каквото и да било, можете просто да активирате гласовия контрол с репликата „Ok Peugeot“.

Освен напълно електрическото Peugeot E-208 ще има и две версии само на двигател с вътрешно горене, както и два пълни хибрида.

За да подчертае спортния характер на оборудването GT, Peugeot предлага алкантара (основно за седалките и волана) при новото 208. Амбиентното осветление също е предвидено само за версията GT. Към момента обаче французите не дават данни за цените на различните варианти.

Моторизации

Палитрата от моторизации предлага за всекиго по нещо. Защото французите лансират малкото лъвче като електромобил, пълен хибрид и само на двигател с вътрешно горене. Модификацията e-208 (в новото генерация – вече E-208) в момента предлага пробег до 362 километра по WLTP, който трябва да бъде увеличен до около 400 километра. Мощността също ще се увеличи: от 100 кВт (136 к.с.) на 115 кВт (156 к.с.).

В допълнение към електрическите изпълнения се предлагат и два пълни хибрида. Те разполагат съответно със 100 и 136 к.с. Но ако предпочитате да се придвижвате по „старомодния“ начин, можете да изберете и един от двата двигателя с вътрешно горене – те са 1,2-литрови 3-цилиндрови с мощност 75 или 100 к.с. Първият вариант е комбиниран с 5-степенна ръчна скоростна кутия, а при версията със 100 к.с. ще има и 6-степенна автоматична срещу доплащане.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин