Още по-мощен

След GT-R от Nissan пуснаха фейслифт и на GT-R Nismo. AUTO BILD разгледа колата отвътре и ще ви каже, кои са ъпдейтите на модела

2905
2016

Nissan-GT-R-Nismo-Facelift-2016-Sitzprobe-1200x800-4ba2040d22d5f602Ето и някои от обновленията на битурбо-чудовището: нека първо огледаме каросерията. Тук промените не са чак толкова видими, колкото при нормалния GT-R. При Nismo са отпаднали вертикалните странични елементи под фаровете. Вместо тях новооформената предна броня има нови ръбове. По-големият въздухозаборник на предницата ще осигурява повече свеж въздух за мотора. Новият преден капак ще гарантира по-голяма стабилност при висока скорост. Естествено, че ще се уверим в това на по-късен етап – по време на теста. Вместо това се насладихме на гледката на задницата с четирите внушителни крайни ауспухови тръби.

Отвътре Nismo се възползва от фейслифта на GT-R. В най-мощната версия на 4×4-спортиста новият волан е покрит с алкантара. Арматурното табло също е покрито с фини материали. Водачът и пътникът до него седят в ергономичните седалки Recaro, които освен страхотна странична опора за пистата предлагат и отличен комфорт. Също както при фейслифта на нормалния GT-R 8-инчов тъчскрийн замества всички инфотейнмънт системи. Карбоновата централна конзола от GT-R присъства и в Nismo.

Иначе моторизацията на модела е същата: 3,8-литровият V6-битурбо агрегат е с 600 к.с. Шефът на отдела за разработка на GT-R Хироши Тамура обосновава факта с това, че автомобилът трябва да остане балансиран. Инженерите са се концентрирали върху шасито. променени са структурите на предната и задната колони, което е направило GT-R Nismo по-устойчив на усукване. Трансмисията е 6-степенна автоматична с два съединителя. AUTO BILD предполага, че цената на модернизирания GT-R Nismo ще бъде около 300 000 лв.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин