Още информация за новия GT-R

2906
2018

Следващото поколение на Nissan GT-R ще се появи през 2020 г.  Заедно с Italdesign Nissan ни показва повече от R36. 

Италианска интерпретация на японски спортен автомобил: на базата на актуалния Nissan GT-R Nismo Italdesign направи прототипа GT-R50. От една страна студията има за цел да поддържа вече поостарелия GT-R. От друга страна GT-R50 ни дава повече информация и насока за R36, тоест наследникът на актуалния GT-R. LED-фаровете на GT-R50 с нов подпис са разположени ниско в предния капак. Големите вентилационни отвори зад предните колела и задният спойлер ще помагат за охлаждане на спирачките и за подобрената аеродинамика. Освен това линията на покрива е скосена.

Типично за един GT-R, GT-R50 също е лакиран в сиво („Liquid Kinetic Grey“) , като са му поставени и допълнителни акценти в „Energetic Sigma Gold“. В кокпита доминират карбоновите елементи и тапицерии от алкантара. Спортните седалки тип корито са тапицирани – така смятат от Italdesign – с италианска кожа. Воланът с три спици е без превключватели и бутони, а средната концола (без дисплей) е доста изчистена. Пред погледа на водача има голям комбиниран дигитален уред. Като цяло кокпитът прави впечатление на доста близък до серийното производство и няма излишна украса, типична за студиите. Възможно е вътрешното пространство на R36 да не изглежда много по-различно.

Двигателят на модела е от състезателната версия GT3 на GT-R. V6моторът с обозначение VR38DETT е с мощност 720 к.с. и максимален въртящ момент 780 Нм. Новото окачване е от Bilstein, а спирачките са произведени от Brembo. Всъщност двигателят от GT3 едва ли ще намери място в по-късната серийна версия. Като образец по отношение на задвижването по-скоро ще служи GT-R LM Nismo. Състезателната кола на Nissan участва през 2015 г. в надпреварата 24 часа на Льо Ман. Прототипът от Льо Ман е задвижван от 3-литров  V6-битурбо мотор с директно впръскване и разполага с 550 к.с. Двигателят с вътрешно горене е свързан с електромотор,м като максималната мощност в този случай е 1250 к.с.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин