Още един S-клас близо до 500 000 километра

2506
2024

В този автомобил е вложена много любов! Консервирано дъно, стилни джанти на AMG, както и голям пробег.

Въпросният S-клас от 1988 г. притежава сдържан тунинг, луксозно обзавеждане на вътрешното пространство, както и някои аспекти, които правят този 126 специален.

Започваме с външния вид: автомобилът е в цвят „синьо-черен металик“, с леко тонирани стъкла. Освен това притежава стилни джанти на AMG.

Общото впечатление от този S-клас е съвсем добро, не личат места с ръжда. Освен това се вижда, че дъното на автомобила е допълнително консервирано, с лакирани в червено части. Внимателната грижа по отношение на корозията винаги е добра идея при един Mercedes.

Перфектен за спокойно пътуване: V8-двигател с обем от 4,2 литра

Двигателното отделение също е внимателно показано: личи, че то е елегантно и добре поддържано. Дори кутията на въздушния филтър изглежда е полирана с много любов; тя блести подобно на хромираната броня.

V8 двигателят с работен обем от 4,2 литра е скрит под кутията на въздушния филтър. Тъй като този W126 вече е модел с катализатор, двигателят мобилизира 224 к.с. Без катализатор щеше да има 231 к.с. Голям работен обем, осем цилиндъра и автоматична трансмисия – това не са характеристики на нисък разход.

И достигането на половин милион километра не е далеч! През последните 36 години този W126 е изминал впечатляващите 425 000 километра. Това е средно почти 12 000 километра годишно. Един впечатляващ автомобил!

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин