Още един състезател от AMG

0812
2016

Едно нещо трябва да признаем на господата от Афалтербах: те наистина изтръгват максимума от своите спортни автомобили. Семейството на AMG GT не спира да расте. След GT и GT S в скоро време очакваме дивия (и много зелен) GT R, както и GT C Roadster. Освен това AMG подготвя и модела AMG GT4 – по-малък брат на GT3.

AMG GT4 ще бъде нео като по-изгодния състезателен автомобил на AMG. Това си личи по не толкова аеродинамичните форми на модела, както и по по-сдържания заден спойлер. Шефът на AMG Тобиас Мьорс казва: „Разработката на Mercedes AMG GT4 е нова, важна стъпка в разработването на нашата гама от спортни модели на Mercedes. Превъзходният отзвук, който получи AMG GT3 и покачващият се интерес към състезателните автомобили GT4 ни помогнаха много да вземем това решение. Радваме се, че в бъдеще ще можем да привлеем още по-голям брой любителски и професионални шофьори, както и тимове.“

За съжаление все още не можем да ви дадем информация относно техническите данни и цените на модела. Снимките също са рисунки. известно е само, че Mercedes AMG GT4 ще се появи по пистите на света още през 2017 г.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин