Оценка от пет звезди в Euro NCAP: Новият Opel Insignia с широкомащабна концепция за безопасност


6
юли
2017

Euro NCAP потвърди високото ниво на цялостната концепция за безопасност на новия Opel Insignia.  Euro NCAP присъди на Insignia Grand Sport и Insignia Sports Tourer максималните пет звезди. Новият флагман на Opel постигна високи резултати във всяка една от оценъчните категории – защита на възрастни пътници, защита на деца пътници, защита на пешеходци и асистенции за безопасност.

В коментарите си относно представянето на новата Insignia в краш тестовете, Euro NCAP обърна специално внимание на две от иновативните системи за безопасност на автомобила. Първата от тях е новият активен преден капак, който в случай на удар се повдига в рамките на милисекунди, като по този начин осигурява по-голямо отстояние до двигателя и по-добра защита на пешеходците, като „действа ефективно при различни ръстове на пешеходците в широк диапазон от скорости”. Усъвършенстваната система за Автоматично аварийно спиране (Automatic Emergency Braking), която може да разпознава пешеходци, както и други автомобили„се представя добре … (и) … при висока скорост демонстрира изключителни качества, с предотвратяване или намаляване на последствията от инциденти.”

“Най-високите оценки от Euro NCAP демонстрират, че отделните компоненти за безопасност в новата Insignia формират цялостна система”,отбелязва управляващият директор продажби и следпродажбено обслужване, Петер Кюсперт. “Но безопасността при Opel не се отнася само за нашия флагман; най-новите членове на нашата продуктова гама, Crossland X и Grandland X също предлагат предупреждение за опасност от удар отпред с автоматично аварийно спиране, защото ние желаем да предложим на всички клиенти най-новите си технологии за безопасност. В края на краищата, както казва нашето ново послание, бъдещето ти принадлежи.”

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин