Офроуд-комбито на E-клас

Mercedes E-клас All-Terrain се очаква през есента на 2016 година. Серийно с двойно задвижване, въздушно окачване и по-голям клиренс

2209
2016

Mercedes разширява портфолиото си от модели. След Е-клас лимузина и Т-модел през есента се очаква и All-Terrain вариант на комбито – в стила на Audi A6 allroad. Mercedes E-Klasse All-Terrain трябва да запълни нишата между класическото комби и GLE. Отпред забелязваме малко офроуд-грим в стила на GLC, включително радиаторна решетка с две пластини и вградена звезда, както и нова предна броня. Отстрани погледът се привлича от разширенията на праговете от черна пластмаса. Предлага се избор между три модела алуминиеви джанти с размер 19 и 20 цола. В сравнение с конвенционалния Т-модел E-клас клиренсът на All-Terrain е по-голям с 29 милиметра – 14 от гумите, 15 заради въздушното окачване. Общо е възможно увеличаване на клиренса с 3,5 сантиметра. В офроуд-режим серийното въздушно окачване повдига каросерията с 20 милиметра при скорост до 35 км/ч.

Все още се обсъжда и мощен AMG-вариант

В интериора високопроходимия Е-клас се разлива по алуминиевите и карбонови детайли, спортните педали от неръждаема стомана и специалните стелки. При въвеждането на пазара All-Terrain ще се предлага като E 220 d с четирицилиндров дизел със 194 к.с. и въртящ момент от 400 Нм. По-късно ще бъде представен и вариант с 6-цилиндров дизелов двигател. Обсъжда се и мощен AMG-вариант, който сигурно ще има успех на пазарите в САЩ и Китай. Според отговорните лица в Mercedes там All-Terrain вероятно ще има значително по-голям успех от класическия Т-модел. Цените на приключенското комби, което ще се предлага от пролетта на 2017 година, вероятно ще са по-високи с около 3000 лева спрямо класическия Т-модел.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин