Официално: VW показа 7-местния си SUV Atlas

VW пуска 7-местен SUV на американския пазар. Atlas идва на пазара с 4- или 6-цилиндров мотор с 280 к.с.

2810
2016

VW лансира 7-местен SUV на пазара в САЩ. Досега в медийното пространство се тиражираше информацията, че името на новия модел ще бъде CrossBlue, но сега стана окончателно ясно, че машината ще се казва Atlas. Бъдещият модел на MQB-платформата ще се прави от края на 2016 г. в американския завод на марката в Чатануга и от края на 2016 г. ще бъде предлаган в Русия и в Близкия Изток. Засега планове за Европа няма. Визуално Atlas ще бъде близък до представения през 2013 г. в Детройт CrossBlue Concept.

Машината е дълга 5,04 м, широка – 1,98 м и висока 1,77 м – и с размерите си е по-голяма от актуалните модели на марката за САЩ. LED-фаровете са серийни. На по-късен етап има вероятност и за версия с плавно спускаща се линия на покрива.

vws-us-suv-in-detroit-560x373-e936989859848515Под капака вероятно ще работи най-често 3,6-литров бензинов V6 с 280 к.с. и максимален въртящ момент 350 к.с. AUTO BILD успя да тества един от маскираните прототипи на модела и установи, че моторът се развърта пъргаво, предлага добра тяга и има идеални шансове да се хареса на американците. Настройката на окачването е приятно комфортна. 8-степенният автоматик превключва нежно, а максималният прикачен товар от 2,3 т ще отговори на всички изисквания. Ще бъде пуснат и 2-литров TSI с 238 к.с. – а за дизел не се говори с оглед на дизеловия скандал. И двата агрегата ще бъдат комбинирани с 8-степенна автоматична трансмисия, а клиентите ще могат да избират между предно и двойно задвижване. Германците планират и хибридна модификация GTE – със системна мощност 360 к.с. и разход 3,36 л.

Жестово управление и 3D-карти

10,1-инчовият тъчскрийн в централната конзола може да представя 3D-карти на навигацията. Опционално скоростомерът и оборотомерът могат да бъдат изобразявани дигитално върху 12,3-инчов дисплей. Посредством Car Net в Аtlas има Интернет. Apple Carplay, Android Auto и Mirrorlink прожектират съдържанието от дисплея на мобилния телефон в интериора, а срещу доплащане купувачите могат да се наслаждават на аудиосистема Fender с мощност 480 вата. В зависимост от нивото на оборудване на борда има асистиращи системи като адаптивен темпомат, асистент за излизане/влизане в паркоместа и мултиколизионна спирачка.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин