AUTO BILD България / Официално: Suzuki разбули новия Swift

Официално: Suzuki разбули новия Swift

Моделът ще се предлага с атмосферен 1,2-литров мотор или 1-литров с турбо, както и в хибриден вариант


27
дек.
2016

След като преди около седмица ви разкрихме как ще изглежда новият Swift, сега от Suzuki разпространиха първите официални фотографии на модела, както и информация за него. Първоначално моделът ще бъде лансиран в Япония, а световната премиера ще бъде на изложението в Женева през март 2017 г. Последната генерация на „мъника“ е получила промени по екстериора и интериора. Swift използва същата платформа като Baleno – но е с 15% по-лек от него.

Най-важната промяна при модела е неговото ново „лице“, което силно напомня на Baleno. Основно впечатление в предницата прави хексагоналната радиаторна решетка. В новите прожекторни фарове са интегрирани L-образни диодни дневни светлини, нов е и предният капак. Страничният профил се придържа към този на актуалния модел, но има някои промени като оформлението на покрива, дръжката на задната врата, линията на „раменете“ и др. В задната част акцентите са LED-стоповете и интегрираният в капака на багажника спойлер.

Арматурното табло е изцяло ново, както и материалите в интериора, инфотейнмънт системата и мултифункционалният волан. Новият Swift ще предлага безпроблемна интеграция на смартфони – благодарение на Apple CarPlay и Android Auto. За начало в гамата от двигатели ще влизат два агрегата – 1,2-литров атмосферен, достъпен като част от хибридната система SHVS, или самостоятелно, както и 1-литровият Boosterjet с турбо. Клиентите ще могат да избират между ръчни и автоматични трансмисии. Най-важната асистираща система за Swift ще бъде асистентът за автоматично спиране (DSBS – Dual Sensor Brake Support), свързан с адаптивния круиз контрол, работещ с помощта на лазер и камера.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин