Официално: новият Opel Zafira

От Рюселсхайм разпространиха първите пресснимки на обновената версия на хитовия ван

0106
2016

От 1999 г. до днес Opel е реализирал на пазара около 2,7 милиона екземпляра от Zafira. Най-новата версия на модела, която ще бъде при първите клиенти през септември, ще има изцяло обновен външен и вътрешен дизайн. Най-съществената промяна – светлините тип „бумеранг“ са отпаднали. Майсторът на пространството ще предлага последното поколение инфоразвлекателни системи IntelliLink, съвместими с Apple CarPlay и Android Auto, както и системата за персонална комуникация и мобилни услуги OnStar (включваща Wi-Fi точка за достъп до високоскоростен интернет с 4G/LTE мобилна връзка на определени пазари). Наред с това Opel ще представи в този сегмент от пазара адаптивната изцяло LED система AFL (Adaptive Forward Lighting), превръщайки първокласната нова Zafira в комфортна и луксозна ложа на колела.

Интериорът на новата е с по-изчистен и по-елегантен вид. Екранът на инфоразвлекателната система, който досега бе разположен в горната част на централната конзола, е заменен с по-ниско позициониран и по-добре интегриран в таблото сензорен дисплей, който дава възможност за елиминиране на голям брой конвенционални бутони – заради което Zafira често отнасяше критики.

Ванът от Рюселсхайм е в състояние да предложи много повече от “просто” изключително комфортно пътуване. Луксозната ложа на колела се трансформира лесно в малко товарно превозно средство и при конфигурация с 5 пътнически места Zafira може да поеме минимален товарен обем (според  ISO 3832) от 710 литра, които нарастват на внушителните 1 860 литра след сгъване на седалките от втория ред.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин