Официално: ето го първия SUV на Ferrari

2503
2022

Най-накрая Ferrari разкри пълната красота на Purosangue. Добре де, поне отпред – италианците качиха в социалните мрежи тийзър на първия SUV на марката след години слухове, снимки на замаскирани прототипи и т.н. За съжаление, от производителя не показват нищо друго освен предната част на автомобила.

А тя следва познатия за останалите модели на Скудерията стайлинг – с тясна радиаторна решетка, свързваща също тесните фарове, както и с огромни въздухозаборници. Върху предния капак откриваме атрактивни извивки. Посредством постове в социалните медии от Ferrari обещават, че моделът ще бъде представен още през тази година.

Purosangue с нов V6 турбодвигател

По всичко личи, че Purosangue ще замени моделната гама GTC4 Lusso. Първите замаскирани прототипи на SUV-a вече бяха засечени около Маранело. Ето какво знаем до момента: първият SUV на Ferrari ще има четири врати, но не и досадни B-колони. Purosangue ще използва нов V6 турбобензинов двигател, който ще бъде предлаган и като част от хибридна система (вероятно с повече от 700 к.с.). Не е изключено Purosangue да бъде налично също с V8 или V12. Освен това SUV-ът е базиран на нова платформа с двигател отпред, която вероятно ще се използва и за други модели на марката в бъдеще. По отношение на външния вид Purosangue трябва да бъде ориентирано към Maserati Levante, като се очаква линията на покрива да се спуска рязко назад.

Отвътре Purosangue ще предлага всички удобства на луксозен SUV и ще разчита на новата дигитална архитектура на кокпита, застъпена при Roma и SF90 Stradale. Първоначално Purosangue трябваше да излезе още през 2020 г. на цена от около 300 000 евро. Тогавашният шеф на Ferrari Луи Кери Камилери обаче отложи лансирането на пазара, за да усъвършенства модела.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин