Официални снимки на електрическия Dodge Charger

1601
2024

За много от феновете това е лош ден: от снимките се вижда, че действително ще има електрическа версия на Dodge Charger

Мускулести автомобили и електрическо задвижване? За мнозина тези неща не си подхождат. Dodge обаче иска да разсее всички съмнения относно това с новото поколение на Charger. Първи официални снимки на новия, електрически Dodge Charger.

Трябва да споменем, че тук все пак става дума за предсериен модел. Но от снимките личи, че този модел е значително по-близо до серийния в сравнение със студията от 2022 г.  Още по онова време имаше слухове, че освен с електрическо задвижване, Charger ще продължи да се предлага и с двигател с вътрешно горене. Надежда все още има, но на снимките виждаме категорично само електрически модел – отзад няма ауспух.

Иначе останалата част от автомобила „крещи” „Muscle-Car“. Макар, че тук като че виждаме повече Challenger, отколкото Charger. Поне в миналото  Challenger бе с две врати, а Charger – с четири. Все пак обаче вътре ще има място за четирима души. Възможно е Charger и Challenger да бъдат обединени в един електрически модел.

Иначе няма изненадващи елементи по отношение на дизайна – електрическият „американец” изглежда близък до студията. Покривът е разположен малко по-високо при предсерийния модел, а студията нямаше спойлер.

Как ще се появи електрическият Charger? По-голямата част от феновете искат двигател V8, а някои още отсега планират имплантиране на двигател с вътрешно горене в електрическия вариант.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин