Официалният вносител на Renault и Dacia в България с менторска програма изцяло за жени

1405
2024

Следвайки стратегията си за подкрепа на равнопоставеността между половете в автомобилния бизнес, Кеос София предприема поредната стъпка в тази насока. Компанията стартира собствена менторска програма – D.R.I.V.E. Целта на програмата е даде досег на талантливи младежи до автомобилния бранш, като по този начин ги вдъхнови за развитие във възприеман като предимно мъжки сектор.

ЗА ПОВЕЧЕ ЖЕНИ В БИЗНЕСА И ЗАД ВОЛАНА

Според резултатите от проведеното от Кеос София изследване на тема полово равенство, средният дял на дамите в колектива на една компания в автомобилния сектор в България е 36,3%. От тях 26,6% са на висше управленско ниво. От друга страна, България продължава да е сред лидерите в Европа по дял на жени на мениджърски позиции с над 40%.

За да промотира сектора, като потенциален кариерен избор сред нежния пол, Кеос София организира първата в автомобилния бранш менторска програма. Тя е предназначена за млади жени на възраст между 18 и 25 години, които тепърва се ориентират в професионалния си път. Чрез личен пример и споделени бизнес практики в света на мобилността, компанията цели да подпомогне овластяването на все повече жени в бизнеса.

D.R.I.V.E.

Менторската програма носи името D.R.I.V.E, което кореспондира със заряда на нежния пол и спецификата на сектора. Началото и съвпада с Международния ден на жените зад волана – 24 юни, а продължителността ще бъде два месеца.

Програмата е разделена в 5 модула, всеки от които ще бъде воден от представител на Кеос София – експерт в областта си. Сферите, които ще бъдат засегнати са разнообразни: бизнес, комуникации, следпродажбено обслужване, човешки ресурси.

Участниците в инициативата ще се включат в бизнес казус, по който ще работят заедно с менторите си, ще опознаят моделната гама на представяните от Кеос София автомобилни марки и разберат как функционира отвътре една от най-успешните компании в бранша. На финала всеки успешно преминал програмата ще получи сертификат за завършване и препоръка за представянето си.

Добавената стойност на менторската програма е, че дизайнът и е създаден от жени за жени. Изключително ценен ще бъде личният контакт с професионалисти, доказали експертизата си в толкова интересен бранш като автомобилния. В неговите основи са залегнали сфери, характерни за всеки успешен бизнес:  маркетинг, финанси, човешки ресурси и други, но допълнение с много емоция. Искаме да дадем шанс на повече млади дами да открият професионалното си поприще в него.“  – сподели Калина Йорданова, изпълнителен директор на Кеос София.

Кандидатстването вече е отворено, а всички желаещи могат да се включат в него като попълнят формата на следния линк

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин