Официалният вносител на DAF за България на 25

2210
2019

Една компания на 25! Официалният представител на тежкотоварните автомобили DAF за България празнува четвърт век от създаването си. „Турботракс България“ днес е пазарен лидер в сектора на тежкотоварните превозни средства у нас и попада в ТОП 300 на най-успешните компании за четвърта поредна година. Българският екип е отличен с две награди на DAF – за “Най-добър дилър за 2018” в отдел “Търговски операции” сред 50 държави от целия свят и е носител на „Сребърна звезда“ за един от най-добрите дилъри на марката в ЕС за 2018 г.  

Как една българска компания стана част от дилърската мрежа на един от водещите световни производители на камиони и за лидерството на пазара у нас, но и в Европа, разказва Георги Загоров, управител на „Турботракс България“ ООД.

„Започнахме през 1994 г. След година „ЮБН Ауто“ стана оторизиран DAF сервиз, а 10 години по-късно – единствен оторизиран дилър на марката за България. Като част вече от Турбос Хют Груп, през 2011 г. приехме унифицираното име на всички представителства на компанията по света – Турботракс, и от тогава до днес сме част от най-големия дилър на DAF в света, с над 3600 продажби на нови тежкотоварни автомобила за 2018 г. и очаквани над 4000 през тази година“, казва Георги Загоров.

Според него пътят, който изведе „Турботракс България“ сред водещите дилъри на DAF никога не е бил лесен, но трудностите са преодолявани благодарение на професионалния подход към своите бизнес партньори, постоянното обучение на служителите и коректното търговско и сервизно обслужване. „Нашите партньори и клиенти знаят, че при нас ще намерят модерни, надеждни и икономични камиони с комфортни кабини, в едно с качествен сервиз и обслужване на автомобилите през целия им работен цикъл. Миналата година продадохме 679 тежкотоварни автомобила, като само за деветмесечието на 2019-та вече са 639“, отчита Загоров. По думите му  българските транспортни компании са сред най-добрите в Европа – обновяват автопарка си, флотът се обслужва на ниво и товарите стигат навреме и невредими там, където ги очакват в Европа или на по-далечни дестинации. „Радвам се да бъдем част от успеха на нашия транспортен бранш и конкурентоспособността му. Това също е оценка за работата на екипа ни и доверието, което сме изградили. Благодаря на колегите!“, подчерта Георги Загоров. „Турботракс България“ е лидер в продажбата на нови и употребявани товарни автомобили и прикачна техника в България, с близо 25% пазарен дял към 30.09.2019г.. Изградила е търговски и сервизни центрове в София, Пловдив, Варна и Бургас, където работят 70 служители.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин