Официален тийзър на CX-4

На изложението в Пекин Mazda ще представи CX-4. Производителят разпространи снимка тийзър на SUV-купето, както и първа официална информация

0804
2016

Mazda ще покаже новия CX-4 на автосалона в Пекин (25-и април – 4-ти май 2016 г.). Японците разпространиха първата снимка тийзър на SUV-купето. Фотографията на СХ-4 представя страничната линия, С-колоната и джантите на изтънчения модел. В интерес на истината, на CarNewsChina и по други китайски сайтове още в края на януари се появиха първи снимки, на които СХ-4 се вижда без маскировка. Благодарение на тях разбираме, че с изключение на някои детайли серийната кола прилича на студията Koeru.

Страничните хромирани лайстни отпадат при серийното изпълнение.

Страничните хромирани лайстни отпадат при серийното изпълнение.

По-малко хром

В CX-4 ще има по-малко хромирани лайстни, отколкото при прототипа. Единствено решетката ще бъде обградена от полукръгъл хромиран елемент, който достига до фаровете. Хромираните лайстни над калниците, пo страничните части и по дръжките отпадат, както и хромираните ауспухови бленди. И докато концепцията има странични въздухозаборници отпред, при „реалния“ СХ-4 на същото място има фарове за мъгла. Най-силно впечатление правят джантите – те не са 21-цолови като при концепцията, а са значително по-малки – естествено, така има много повече „въздух“ между гумата и калника. При страничните огледала е обратното: докато в прототипа те са тесни, съвсем филигранни, при СХ-4 са почти двойно по-големи.

Многобройни асистиращи системи

В сравнение с концепцията размерите на SUV-купето не са силно променени. Koeru е дълга 4,60 метра, висока само 1,50, но широка достойните 1,90 м. И концепцията разполагаше с LED-светлини, многобройни асистиращи системи и свързаност MZD Connect – очакваме това да бъде застъпено и в заводското изпълнение. Все още Mazda не разкрива кога СХ-4 ще се появи при дилърите и кога ще стартират продажбите.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин