Офицално: Алонсо остава в McLaren, но гледа и отвъд F1

Звездата от Формула 1 удължи с няколко години договора си с McLaren


20
окт.
2017

На спекулациите около бъдещето на Фернандо Алонсо беше сложен край: испанецът официално ще продължи да бъде пилот на McLaren: „Моето сърце постоянно ми повтаряше, че трябва да остана“, сподели асът. „Тук се чувствам у дома.“ В интерес на истината, Алонсо беше казал, че е „отворен за други опции“. Но след като британският тим разкри, че за доставката на двигателите ще се грижат от Renault, Алонсо взе решението да не си сменя работодателя. 2-кратният световен шампион е убеден, че отборът ще се развива. „McLaren разполага с техническия ресурс и финансовата мощ, за да бъде отново конкурентоспособен във Формула 1. Изминалите години не бяха лесни. Ние обаче не сме забравили как да побеждаваме. И сме убедени, че можем да го направим отново.“.

Испанецът наскоро потвърди, че Формула 1 му е приоритет, но както и преди, ще продължи да гледа към „Светата троица“ на автомобилизма (победи в Монако, Индианаполис и Льо Ман). „Оставам фокусиран върху Формула 1, като не забравям и Triple Crown. Има много възможности за фантастична състезателна 2018-а.“ Тя ще бъде финансово обезпечена – експертите очакват Алонсо да получава не по-малко от 30 млн. евро годишно.

Припомняме, че още през тази година McLaren осигури на Алонсо възможността да се включи в „500 мили на Индианаполис – съвместно с Andretti, но отново с двигател на Honda.” Алонсо: „Indy ми отвори очите за някои неща. Формула 1 е само една от многото серии в моторспорта. След новия контракт с McLaren мога да потвърдя, че догодина няма да участвам в Indy, тъй като ще бъде в същия уикенд като GP на Монако – а то ще ми бъде приоритет. В някакъв момент обаче отново ще карам на Indy.” За 2018 Фернандо преговаря с Toyota за участие в „24 часа на Льо Ман“, освен това има възможност и за включване в „24 часа на Дайтона“ чрез United Autosports, отбора на Зак Браун (ръководителя на отбора на McLaren).

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин