От Kapitän дo Admiral: Флагманите на Opel на рали Bodensee Klassik


25
апр.
2017

Има ли по-добро място за парадно шествие на флагмани от Бодензе или в конкретния случай от неговите околности. Opel ще изпрати най-малко шест от своите исторически флагмански модели на 6тоторали с класически автомобили Bodensee Klassik. Това рали, което се провежда в Германия, Швейцария и Австрия (от 4 дo 6 май), стартира от Брегенц, а после отвежда отборите до Меминген на север и до Бранд на юг. Всеки дневен етап приключва във фестивалната зала в Брегенц, където феновете също могат да се насладят на най-добрата гледка към съкровищата на колела. Тази година Opel ще участва с добре известния секстет:

 

  • Номер 11, 1976 Opel Diplomat B V8 дълга версия, Петер Кюсперт и Роман Книжка
  • Номер 12, 1966 Opel Kapitän A V8, Йокел Винкелхоки Тим Вилде
  • Номер 13, 1956 OpelKapitän, Харалд Хампрехт и Робин Хорниг
  • Номер 14, 1991 Opel Lotus Omega, Щефан Восвинкел и Патрик Мунш
  • Номер 15, 1966 Opel Admiral A V8, Борис Пиириц и Давид Хампрехт
  • Номер16, 1972 Opel Commodore B GS/E, Д-р Гереон Вишерхоф и Михаел Крецшмар (победител в специалния етап на Opel през 2016)

 

Има много за казване и за възхита от тези автомобили. Номер 11 е един Opel Diplomat с удължено междуосие. Той е бил използван като една от президентските лимузини при посещението на американския президент Джералд Форд в Германия през 1976 г. Kapitän V8 е най-търсеният след модела от Aсерията. Този двигател е бил обикновено запазен за Admiral и Diplomat. Номер 13 е двумилионният произведен Opel – позлатеният и частично боядисан в златно Kapitän A от колекцията класически автомобили на Opel. Номер 14 е най-бързият позволен за движение по улиците Opel Omega – спортен седан с 377 к.с., направен от Lotus.

 

Накрая Номер 16, един Commodore GS/E със 190 к.с. с тунинговано от Irmscher купе от 1972 г., скойтоВалтер Рьорл и Йохен Бергер тържествуваха с победа в класа на рали Монте Карло. Всички участващи автомобили създават връзка към „най-пресния“ флагман на Opel, новият Insignia Grand Sport, който ще бъде изложен пред фестивалната зала. “GS” или “Grand Sport” е традиционната емблема на Opel за спортните варианти, която беше възродена с новата Insignia и отговаря на атлетичните белези на новия модел. Insignia Grand Sport е по-лека от преди, отличава се с ориентирана към водача пилотска кабина, нисък център на тежестта и високо ниво на динамика при шофиране, което я прави идеален наследник на прочутите си предшественици катоLotus Omega и Commodore.

 

Но второто поколение на Insignia впечатлява не само със спортната си визия и изключителните удобства и атмосфера във вътрешното пространство – моделът предлага и безпрецедентна гама от интелигентни технологични възможности, простиращи се от революционната матрична система на предните светлини Opel IntelliLux LED®и изключително усъвършенстваната система за двойно предаване с функция torque vectoring до свръхмодерните електронни системи за подпомагане на водача и прекрасен head-up дисплей. В допълнение към всичко това, Insignia предлага и типичната за марката Opel първокласна свързаност със смартфон интеграция и нова функционалност на системата Opel OnStar – личният асистент (Personal Assistant), който дава възможност на пътуващите в Insignia да правят хотелски резервации[1]и да търсят подходящи места за паркиране[2]с помощта на служител на системата OnStar. Като цяло, новата Insignia впечатлява с изключителна динамика и прецизност в поведението на пътя, повече вътрешно пространство и отлично съотношение между цена и качества, коетоповече от всякога го прави достоен съперник, с който се съобразяват дори моделите от престижните марки.

Още по темата

Card image cap
Автомобилът на моя живот… Peugeot 205 GTI

22
апр.
2017

Страстта към бързото каране бе разпалена от един малък френски автомобил с голямо сърце

Card image cap
Колите с най-яки спойлери: Peugeot 405 T16 Pikes Peak (1988)

19
февр.
2018

По-голямо налягане на притискане и по-добра позиция на пътя: това са целите на задните спойлери на автомобилите. Някои модели обаче са наистина внушителни - ще ви покажем "класация" ни

Card image cap

В последния брой:

Архив >