От 50 до 7500 „кубика“ на ретро парада в Дупница

70 класически автомобила за първи път напълниха площад „Свобода“ в Града на фармацията. AUTO BILD България беше на мястото на събитието – и подготви за вас специална галерия!


19
авг.
2017

Какво може да бъде общото между огромния американски шосеен лайнер Lincoln Continental и италианската триколка Vespa Ape? Даваме жокер: не е нито броят на гумите, нито работния обем на двигателя. Предавате се? ОК – свързва ги годината на производството! 7,5-литровото чудовище за безкрайно дългите пътища отвъд Океана и „товарачът“ за тесните улички из Апенините е годината на производство – 1978! И двете машини бяха сред експонатите на ретро парада, който беше проведен за първи път в Дупница тази събота (19.08). На специалната сбирка организаторите бяха предвидили отделни кътчета за Mercedes, Opel и соцавтомобилите, както и за US-колите. Не липсваха и мотоциклети – всъщност най-старото превозно средство беше оборудваното с кош BMW R71 от далечната 1938 г. А най-възрастното „четириколесно“ се оказва Mercedes 180d на водещия и издател на сп. „Автокласика & мотоциклети“ Маргарит Карабуров. Интересните коли на мероприятието обаче бяха много повече. Каним ви да ги разгледате!

Размерът има значение: Lincoln Continental oт 1978 г. е задвижван от 7,5-литров V8, комбиниран с 3-степенна автоматична трансмисия

Amici, prego! Уличните търговци в Италия обичат 3-колеснатa Vespa (1978). До нея е най-старото превозно средство на парада – BMW R71 от 1938 г.!

Този 408 от 1974 г. не страда от липса на фарове. Дали дизайнът му не напомня на легендарната победа на „московец“ в ралито „Лондон-Сидни“ над редица западни машини?

Peugeot 404 (c дизайн на Pininfarina) oт 1967 г. получи специален приз от организаторите

Продължете на следващата страница

Още по темата