От 2017 г. бензиновите двигатели също с филтър за твърди частици


22
дек.
2016

За да предпазват околната среда по-добре от твърди частици, в бъдеще автомобилите с бензинови агрегати също ще бъдат оборудвани с филтри за твърди частици. За разлика от дизеловия скандал, този път автомобилните производители действат предвидливо.

От 2017 г. всички нови автомобили с бензинов двигател трябва да бъдат оборудвани с филтър за твърди частици. Това решиха експерти от държавите от ЕС във вторник. Еколозите реагираха с радост на тази новина, но от автомобилната индустрия са на мнение, че този план не може да бъде изпълнен във времево отношение.

Филтрите за твърди частици се използват при модерните дизелови двигатели, за да може в атмосферата да попадат по-малко фини прахови частици. Именно те са отговорни за големия брой заболявания на дихателните пътища и белите дробове. Същите тези филтри ще бъдат въведени и за двигателите с директно бензиново впръскване, тъй като и те са засегнат от проблема с твърдите частици.

ЕС определя горни граници за фините прахови частици, които могат да бъдат спазени единствено след монтиране на филтри. Разпоредбите важат от септември 2017 г. за всички нови автомобили.

 

Още по темата

Card image cap
Union Jack стопове за обновеното MINI

10
ян.
2018

След фейслифта „модерната класика“ получава леки визуални промени и „наваксва“ сериозно при двигателите и трансмисиите

Card image cap
BMW с хитър ход срещу автокражбите

30
авг.
2016

Следващото поколение на Серия 5 ще разполага с интелигентна функция за „наблюдение“ на колата посредством смартфона

Card image cap
Maserati Quattroporte – новата страст по бъдещето

22
юни
2016

След 4 години производство Maserati освежава своя флагман Quattroporte както отвън, така и отвътре. Фейслифт с много фина четчица

Card image cap
Бърза зарядна станция за електромобили на паркинг на „Кауфланд“

20
февр.
2017

Най-голямата търговска верига за бързооборотни потребителски стоки в България избра АББ да достави бърза зарядна станция за електромобили за най-новия магазин на компанията в страната

Card image cap

В последния брой:

Архив >