От утре „Пътна полиция“ започва традиционната акция „Зима“

3110
2022

Тя се провежда за 28-а поред година по инициатива на Съюза на българските автомобилисти в партньорство с МВР и Българския червен кръст и е насочена към всички участници в движението по пътищата с цел да бъдат подготвени за зимните месеци

Акция „Зима“ стартира на 1 ноември и ще продължи до края на месеца. Операцията ще се състои от три кампании, всяка с продължителност 10 дни. Първата десетдневка е насочена към водачите на велосипеди, индивидуални електрически превозни средства /ИЕПС/, превозни средства с животинска тяга и селскостопанска техника. През втората десетдневка фокусът ще бъде върху пешеходците, а през третата – върху водачите на моторни превозни средства. И по време на трите кампании пътните полицаи ще провеждат специализирани операции с цел подготовката на участниците в движението по пътищата за зимни условия.

Началото на акция „Зима“  бе дадено символично на пресконференция, в която участваха заместник-директорът на ГДНП старши комисар Борислав Муеров, комисар Калоян Драганов – началник на отдел „Пътна полиция“ – ГДНП, Ивайло Иванов – главен секретар на СБА, д-р Надежда Тодоровска – заместник-генерален директор на БЧК, Росен Рапчев – експерт в Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“, Бойко Рановски – директор на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, Десислава Паунова – член на УС на АПИ и Бистра Василева от ДЗИ.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин