От това лимитирано Pagani излиза пушек

2208
2023

Това строго лимитирано Pagani Utopia изглежда е шокирало доста своя собственик, когато е започнало да пуши силно. Какво се случи?

Нещата не се получиха според очакванията. По време на празненствата по случай 25-тия юбилей на Pagani на Monterey Car Week миналия петък (19-ти август 2023 г.) се случи димящо произшествие с една Utopia. Според Pagani пушекът е предизвикан от интегрирания пожарогасител на автомобила, активиран по невнимание от посетител.

Първоначално всички смятали, че има пожар

В началото всички помислили, че автомобилът се е запалил, тъй като един минувач питал за пожарогасител., Нещата обаче не винаги са такива, каквито изглеждат. Оказало се, че пушекът идва от активиран пожарогасител.

Кръстофър Пагани, синът на основателя на фирмата и CEO Хорацио Пагани обяснил произшествието: „Един посетител на мероприятието докоснал по невнимание един превключвател и задействал функция за гасене на пожар на суперспортния автомобил”.  

Изглежда, че суперскъпият хиперавтомобил е оборудван със система за гасене в случай на пожар на двигателя, която може да бъде активирана с натискане на бутон в интериора. Сигурно е, че собствениците на автомобилите са наясно с тази функция – за разлика от непохватният гост, който без причина я е активирал пред публиката.

Pagani Utopia струва 5 милиона лева

Появата на Pagani на тазгодишната Monterey Car Week бе съпътствана от впечатляваща презентация на всичките три поколения на неговите екзотични автомобили. Към сребрист Zonda и бял Huayra се присъедини тъмносин Pagani Utopia, който бе показан за първи път .

За интересуващите се – всичките 99 екземпляра на Utopia вече са продадени, като цената на модела е малко над 5 милиона лева. Автомобилът е оборудван с 6,0-литров V12-битурбо двигател на AMG, който без електрическо подпомагане разполага с 864 к.с. и  максимален въртящ момент от 1100 Нм.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин