От обикновен Benz до AMG за само 2 минути!

1905
2020

AMG-усещане за базовия Mercedes: този семпъл трик заменя звездата с трите букви от Афалтербах върху инфотейнмънт система ви. Вижте как става!

Иска ви се да „направите“ дизеловия си E-клас малко по-спортен? Никакъв проблем, ако сте поръчали на борда системата COMAND! С помощта на семпъл трик инфотейнмънт системата на Benz ще посреща водача си с логото на AMG вместо със звездата на Mercedes. Причината: в системата COMAND са запаметени версиите на различните модели на Mercedes, които могат да се сменят. AUTO BILD ще ви обясни как. Трябва обаче да обърнете внимание на един важен детайл – иначе може да настъпи повреда!

В системата COMAND серийно са запаметени различни версии на модели на Mercedes. Скрито сервизно меню ви позволява да превключвате между отделните версии. В това меню можете да стигнете посредством следните стъпки: първо завъртате ключа на запалването на позиция 1, след това в полето с бутони вляво на инфотейнмънт системата натискате бутон SERV (Service). След това в полето за цифри трябва последователно да натиснете 5, 3 и 7 (точно в тази последователност) и да ги задържите заедно за около пет секунди. Сега би трябвало вече да се намирате в гореспоменатото сервизно меню.

При следващия старт ще ви посрещне логото на AMG

За да преминете например от Е-клас W211 към AMG-версия, вместо „W211_ECE“ просто изберете „AMG211_ECE“ (ECE е европейската версия). След това кликнете „Back“ изключете запалването и оставете автомобила заключен за около минута. При следващия старт ще ви посрещне логото на AMG! Целият процес е записан на видео в Youtube.

Не всички версии са съвместими

Трикът функционира при Mercedes S-клас, CLS, E-клас, SL, CLK и SLK с NTG1.0 COMAND-инфотейнмънт от години на производство 2003 до 2005. Естествено този трик няма да направи колата ви по-бърза, но поне ще направите впечатление на някой спътник.  Естествено по обратния начин можете да си върнете старото лого. Вижте видеото:

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин