От Лос Анджелис: Lexus RX L


5
дек.
2017

Искате три реда седалки? Допреди неотдавна за целта трябваше да си купите ван. Сега обаче тази услуга се предлага и във все повече SUV-ове. Най-новият пример: RX-моделите на Lexus, показани на автомобилното изложение в Лос Анджелис 2017. Въпреки, че предлагат място за до седем души, промяната в линиите им е почти незначителна.

От Lexus са удължили размерите на автомобила с 11 см до дължина от 5,00 метра. Задният капак е по-вертикален и не изглежда като такъв на Сoupé. По този начин пространството за главите и коленете на пасажерите на третия ред седалки ще бъде почти толкова комфортен колкото на тези на втората редица. Апропо втората редица: тя е леко повдигната и може да се сгъва в съотношение 60:40. Опционално за задната редица се предлага и две отделни седалки. По този начин ще достигате по-лесно до най-задната седалка, но пък ще разполагате със само 6 седалки.

В Европа RX се предлага като 200t с 2-литров 4-цилиндров турбобензинов мотор с 238 к.с., както и като 450h. В 450h работи 3,5-литров V6-бензинов агрегат с два електромотора. Системната му мощност е 313 к.с., а трансмисията – безстепенна CVT.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >