От Женева: SsangYong e-SIV и Musso


8
мар.
2018

Двойна премиера на автосалона в Женева: на щанда на SsangYong посетителите могат да видят Musso и дизайнерската студия e-SIV. Докато електрическият и автономен концепт e-SIV ни дава представа за посоката на марката в бъдеще, то Musso е новото поколение пикап на корейците, което ще се появи на пазара в началото на лятото на 2018 г.

С моделите Tivoli, неговата дълга версия XLV и флагмана Rexton SsangYong вече окомплектова SUV-портфолиото си. Сега е ред на новия пикап Musso. Модел на SsangYong с това име имаше в началото на 2000-те години – тогава Musso бе SUV, а пикап версията се наричаше Musso Sport. На корейски Musso означава носорог. Техническата база на модела е актуалният Rexton с двойното си задвижване и 2,2-литровия дизелов мотор със 181 к.с. Опционално вместо 7-степенната автоматична трансмисия се предлага 6-степенна автоматична предавателна кутия на Aisin.

Атрактивната студия e-SIV (Electronic Smart Interface Vehicle) представлява компактен SUV с електрическо задвижване и показва в каква насока ще се развива дизайнът на марката. С дължина от 4,46 метра и междуосие от 2,68 метра автомобилът е с размерите на SsangYong Korando. На борда има интернет и система за гласови команди. Специално приложение информира за състоянието на батерията и процеса на зареждане. С напълно заредена батерия могат да бъдат изминати 450 километра (NEFZ). радар и камера дават възможност за полуавтономно придвижване.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >