От Женева: Ford Fiesta ST

Спортната малка кола Fiesta ST с 200 к.с. е доказателство за смелостта на Ford: 200 к.с. от 3 цилиндъра, седалки Recaro и скосен волан


7
мар.
2017

Интериорът на модела е в голяма степен идентичен с този на обикновената Fiesta. Това, че става дума за спортна версия на модела, личи от надписите ST, от скосения волан и от кожената тапицерия.

В новата Fiesta ST има три режима на движение – Normal, Sport и Track. С натискането на бутон променяте реакция на педала на газта и на управлението, както и звука на ауспуха.

Fiesta ST е оборудвана с актуалния вариант на инфотейнмънт системата на Ford Sync 3. Навигацията, смартфонът и аудоисистемата могат да се управляват посредством гласови команди, поддържат се и Apple CarPlay и Android Auto. Централният тъчскрийн е с размер 8 инча.

Новоразработеният 1,5-литров 3-цилиндров агрегат е с 200 к.с. и максимален въртящ момент от 290 Нм. По данни на Ford новият EcoBoost бензинов мотор е изключително икономичен. Ford Fiesta ST се предлага със система за изключване на цилиндрите: ако не е необходима цялата мощност, един от цилиндрите се изключва автоматично.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин