От Детройт: Toyota Camry

1001
2017

След пикапите Ford F-150, Chevrolet Silverado и Dodge Ram Toyota Camry  е четвъртата най-продавана кола в САЩ. Сега „японецът“ получи наследник, представен за първи път на автоизложението в Детройт NAIAS 2017.

Новата Toyota Camry е по-ниска от своя предшественик. Благодарение на по-ниската линия на покрива и на по-ниския си преден капак е намален и центъра на тежестта, което се отразява добре на динамиката. В комбинация с новите брони и решетката на радиатора от две части Camry изглежда значително по-спортно от сега.

В техническо отношение Camry е базирана на новата платформа TNGA на Toyota. Междуосието е увеличено с пет сантиметра. За задвижването ще отговарят нов 3,5-литров V6 и 2,5-литров 4-цилиндров мотор, които опционално могат да бъдат комбинирани с хибридна система. Трансмисиите са 8-степенна автоматична за бензиновите двигатели и CVT-безстепенна за хибридната. Задната ос на модела също е нова, а благодарение на ново окачване на двигателите в интериора ще навлизат по-малко вибрации.

Видимостта в кокпита на новата Camry ще бъде подобрена от по-ниското арматурно табло. Новите предни седалки и по-ниско разположената задна седалка обещават повече място и по-висок комфорт. Освен това от Toyota са оборудвали Camry с нова инфотейнмънт система с Head-up-дисплей, управление а ла смартфон и музикална уредба на JBL. WLAN-хотспот дава възможност за стартиране на Camry с дистанционно управление и проверка на определени параметри като ниво на гориво в резервоара. В новата Camry също така ще се предлагат и асистиращи системи като система за предупреждение при напускане на пътната лента и асистент за аварийно спиране.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин