От автосалона в Детройт: Toyota Avalon


20
ян.
2018

В Щатите Toyota предлага петметров седан с името Avalon. Петото поколение на модела може да бъде видяно на изложението в Детройт NAIAS.

Докато старият вариант бе базиран на K-платформата на Toyota, то новият използва Toyota New Global Architecture (TNGA). Тази екстремно гъвкава платформа е основа и на актуалния Prius, както и на седана Camry. При Avalon тя дава възможност за по-шикозни пропорции: с дължината си от 4,97 метра автомобилът е по-дълъг от предшественика си, като освен това е по-нисък и по-широк. Порасналото междуосие се отразява добре на мястото за пътниците. Коефициентът на аеродинамично съпротивление е подобрен от 0,28 на 0,27. Новата външност включва LED-фарове, характерни LED-дневни светлини и шикозни мигачи. Също както при Camry нивата на оборудване XSE и Touring притежават по-агресивна външност: части в пиано лак, спойлер на капака на багажника, четири ауспухови тръби и заден дифузьор.

За задвижването отговарят както и преди 3,5-литров V6 мотор и хибридна система – и двете задвижвания са подобрени. V6 използва системата на Toyota D4-S. Мощността е увеличена, но от Toyota не дават конкретна информация – досега конските сили бяха 271. Сега автоматичната трансмисия е 8-степенна. Хибридната система включва 2,5-литров 4-цилиндров двигател, комбиниран с електромотор, никел-металхидридна батерия и безстепенна CVT-трансмисия. Сега батериите са разположени под задните седалки.

Благодарение на TNGA-платформата Avalon е оборудван с подобрена задна ос, опционално се предлагат адаптивни амортисьори. Шумоизолацията също е подобрена, предлага се и „Engine Sound Generator“ или „Intake Sound Generator“. На арматурното табло има 9,0-инчов тъчскрийн, серийното оборудване включва Apple CarPlay. Особеност е функция за гласови команди на Amazon Alexa. Пазарният старт в САЩ е през пролетта на 2018 г.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >