Отнеха лиценза на превозвач, напълнил цистерна за мляко с гориво заради високите цени

1003
2022

Областната дирекция за безопасност на храните във Велико Търново ще остави без разрешително превозвач, напълнил цистерна за мляко с гориво на бензиностанция, става ясно от изказване на  директора на службата д-р Станимир Спасов пред БТА.

Въпросният акт е грубо нарушение на Закона за храните. Ето защо разрешителното за дейност на превозвача ще бъде отнето и той ще получи акт за констатирано нарушение. На базата на него ще бъде издадено наказателно постановление, след което ще бъде определен размерът на санкцията за фирмата, допълва Спасов. Той не разкрива на коя бензиностанция е направено нарушението.

Преди седмица хиляди българи се втурнаха по бензиностанциите, за да зареждат автомобилите си поради страх от рязък скок в цените на горивата, продиктуван от високите цени на няколко малки вериги бензиностанции. Тогава се появиха кадри на водачи, пълнещи дамаджани с вино, бутилки за минерална вода, цистерни, промишлени резервоари и най-различни съдове в опит да се защитят от евентуална криза заради военните действия в Украйна.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин