Отлична свързаност, върхово забавление – Opel Mokka X с Opel OnStar и IntelliLink

2707
2016

Новият Opel Mokka X демонстрира самоувереност и самочувствие със своя нов външен дизайн. Акцентът във функционалното и прегледно подредено арматурно табло е съсредоточен върху модерните инфоразвлекателни системи IntelliLink. Новото поколение инфоразвлекателни системи IntelliLink на Opel осигурява на собствениците лесна възможност да пренесат света на смартфоните и приложенията в своята кола. На пазара в България системата NAVI 900 IntelliLink се предлага допълнително на цена  от 2150 лева, а R 4.0 IntelliLink е част от серийното оборудване на ниво Innovation.

MOKKA X със система R 4.0 IntelliLink разполага със седеминчов сензорен екран, USB и Bluetooth свързаност за провеждане на телефонни разговори без ръце, възпроизвеждане на аудио и разглеждане на снимки, видеоклипове и филми. Подобно на системата NAVI 900 IntelliLink, тя е съвместима също с Apple CarPlay и Android Auto. Android Auto е изградена на основата на Google Maps, Google Now и възможността за използване на гласови команди в Google, както и с използване на нарастващата екосистема от аудио и комуникационни приложения, сред които WhatsApp, Skype, Google Play Music, Spotify и подкаст плейъри.

Apple CarPlay дава възможност на водачите да провеждат телефонни разговори, да изпращат и да получават съобщения, както и да слушат музика, като системата се управлява директно от сензорния дисплей или гласово чрез Siri. Сред поддържаните от Apple CarPlay приложения са Phone, Messages, Maps, Music, както и съвместими приложения на други компании. Използването на което и да е от тези приложения в Mokka X е лесно. Когато телефонът не е свързан, на сензорния екран на инфоразвлекателната система се вижда иконата “Projection”, която се променя съответно на Apple CarPlay или Android Auto в зависимост от вида на свързания чрез USB смартфон. Android Auto е съвместим с устройства, използващи операционна система Android Lollipop 5.0 или по-нова, докато Apple CarPlay може да работи с iPhone 5 или по-нови.

Navi 900 IntelliLink е предназначена за клиентите, които предпочитат вградена навигационна система. За управлението на функциите и изображението на картите се грижи осеминчовият цветен сензорен екран. IntelliLink дава възможност за възпроизвеждане на поточно аудио, четене на глас на постъпили SMS съобщения, управление с гласови команди, както и гледане на видеоклипове и филми – разбира се, последните две само при спрял автомобил. Навигационната система разполага с карти на повече от 30 европейски държави, които могат да бъдат показани като дву- и триизмерни изображения в зависимост от личните предпочитания. Възможно е и гласово управление. Като предпочитани позиции (“Favorites”) в паметта на системата могат да бъдат запазени общо шейсет радиостанции, крайни цели за навигационната система, контакти, телефонни номера и плейлисти. За ценителите на музиката, системата NAVI 900 IntelliLink в MOKKA X се предлага допълнително с висококачествена озвучителна система Bose. Допълнителният цифров радиоприемник DAB+ разширява още повече избора на радиостанции и повишава качеството на звука.

Личният асистент Opel OnStar – гарантирано спокойствие за водачите

В лицето на личния асистент за персонална комуникация и мобилни услуги Opel OnStar собствениците на Mokka X вече имат на своя страна истински “ангел-хранител” – 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата и 365 дни в годината. OnStar реагира автоматично при спешни случаи. Ако вследствие на произшествие на пътя въздушните възглавници в автомобила се активират, сензорите на системата автоматично подават сигнал на служител на OnStar.

Aвтоматичното повикване при инциденти на пътя е само една от многобройните новаторски възможности и удобства, предлагани от Opel OnStar, които правят шофирането много по-удобно и осигуряват отлична комуникационна свързаност. Уникалната услуга, която предлага разговор с любезни служители вместо с машини,  е в състояние също да ви помогне с дистанционно отключване на вратите, изтегляне на цели на пътуването директно в навигационната система на автомобила, изпращане на редовен информационен бюлетин за техническото състояние на автомобила по електронна поща, както и (в зависимост от предлагането на отделните пазари) Wi-Fi точка за достъп до мобилен интернет с високоскоростна 4G/LTE връзка.

Най-популярната услуга на системата OnStar е мобилното приложение myOpel, което дава възможност за дистанционно заключване и отключване на вратите, онлайн определяне на местоположението на автомобила и дистанционно задействане на клаксона и светлините. Чрез приложението клиентите могат да изискат и важна техническа информация като състоянието на моторното масло и налягането в гумите, да изпращат крайни точки на пътуването в паметта на вградената навигационна система и – в зависимост от предлагането на отделните пазари, да управляват вградената Wi-Fi точка за достъп до интернет, която дава възможност за едновременно свързване на до седем мобилни устройства в и около автомобила.

 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин