Отличен старт за новото Volvo XC40

Над 20 000 поръчки на първия компактен SUV на Volvo глобално. ХС40 беше обявен за Автомобил на годината от английското издание What Car? и е сред финалистите в европейския конкурс за 2018 г.

2601
2018

Първият пробив на Volvo Cars в сегмента на компактните SUV автомобили се оказа изключително успешен, с повече от 20 000 поръчки глобално до момента, като първите доставки вече стартираха.

Новото ХС40 се приема добре не само от клиентите по света, но и от световните медии. КомпактниятSUV на Volvoе сред седемте финалиста в европейския конкурс Автомобил на годината 2018, като победителят ще бъде обявен през март. По-рано през седмицата ХС40 беше обявен за Автомобил на годината от престижното английско издание What Car?

„С ХС40 навлизаме в най-бързо развиващия се SUV сегмент в автомобилната индустрия“, заяви БьорнАнуол, старши вицепрезидент Стратегия и търговия във Volvo Cars. „ХС40 допълва SUV гамата на Volvo, пренасяйки първокласните системи за сигурност, свързаност и инфотейнмънт от големите Volvo автомобили в малкия SUV сегмент. Последните данни от поръчките на ХС40 доказват, че нашите клиенти наистина харесват това, което виждат“.

Появата на ХС40 означава, че за първи път Volvo Cars предлага глобално три нови SUV модела в най-бързо развиващия се сегмент на автомобилния пазар, проправяйки си път за бъдещ растеж на продажбите и приходите. ХС40 е първият модел, построен на новата Volvo платформа CMA (Compactmodularvehiclearchitecture), която ще бъде в основата на всички бъдещи автомобили от серията 40, включително изцяло електрическите.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин