Откриха пет чистонови VW Santana

0112
2023

В китайски склад са открити пет броя VW Santana – автомобилите са единадесетгодишни, но в чистоново състояние! Какво ще се случи с тях?

Една различна находка: в изоставен склад в Китай неотдавна са намерени пет идентични автомобила VW Santana. Дотук нищо необичайно. Белите седани обаче са чистонови!

Откритието е направено от фирма „Han Chung Classics“, която търгува с части на VW. Не се знае причината за тъжната съдба на тези автомобили Santana някъде в Китай.

Според „Han Chung Classics“ тези пет автомобила Santana никога не са били регистрирани и не са изминавали никакъв пробег. Всички те са модели от 2012 г. с 1,8-литров, 4-цилиндров бензинов двигател под капака си. Освен това вси те са бели на цвят с нелакирани брони и с еднакви тасове.

VW Santana: леко преработен Passat B2

В Германия VW Santana се оказва провал – клиентите не харесват модела. Иначе Santana е леко преработен VW Passat B2, появила се на пазара през септември 1981 г. и спряна от производство през 1985 г.

Извън Европа обаче Santana е мега успешен. И до днес моделът е сред автомобилите с най-дълъг производствен цикъл на VW.

От 1985 г. Santana се произвежда от Shanghai Volkswagen, кооперация между VW и SAIC, в Китай. Там още от самото начало Santana е бестселър и остава в гамата от модели до 2013 г.

Заради просторното си вътрешно пространство, големия багажник и семплата, но надеждна техника Santana получава в Китай добавката в името „the people’s car“, тоест народен авомобил.

Какво ще се случи с откритите VW Santana?

Не е ясно, какво точно ще се случи с тези пет автомобила Santana. Може би някой колекционер на марката ще обогати колекцията с пет (нови) екземпляра Santana?

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин