Откриват първата писта Формула 1/10 в България

2403
2023

Писта за електрически радиоуправляеми модели се открива на 1 април в София

България ще има своя писта за Формула 1/10, макар и за електрическирадиоуправляеми модели, които ще могат да се зареждат от изградената слънчева инсталация на Yellow или иначе казано със слънчев ток.

Sofia RC Track ще бъде част от състезанията по радиоуправляеми модели в България и влиза в официалния календар на БФАМС /Българската федерация по автомоделни спортове/.Откриването на пистата ще се проведе на 1 април и е под наслов 25 години Yellow!

Освен състезанията ще бъде дадено началото и на кръжок за деца, на който подрастващите ще могат да получат познания в областта на аеродинамика и съставни части на радиоуправляеми модели, настройки на окачвания, хибридни системи и принципи на силово предаване чрез електрически задвижващи системи.

Кръжокът ще се провежда всяка събота от 10:00 – 12:00ч. Участниците ще могат да сглобят собствен модел или да вземат под наем. Пистата е дълга 250 метра, широка 2,5 метра и може да се кара в двете посоки. Има изградена вишка за състезатели и боксове за механици.

Пистата ще бъде отворена за всички желаещи да карат формула 1/10 или други радиоуправляеми модели всеки делничен ден от 18:00 часа до 21:00часа и събота и неделя от 10:00 часа до 21:00 часа

Официалното откриване е на 1 април от 12:30 часа, ул. Обиколна 21, София. Вход Свободен!

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин