/ Откраднаха 6 броя Dodge Challenger Hellcat за 40 секунди! (ВИДЕО)

Откраднаха 6 броя Dodge Challenger Hellcat за 40 секунди! (ВИДЕО)

В днешния забързан свят дори заглавието на филма „Да изчезнеш за 60 секунди“ вече не е актуално. За това говори дързък обир в щата Кентъки: при големия удар от представителство на Dodge изчезват общо 6 броя Challenger Hellcat. При това на крадците изобщо не им е било трудно: ключовете на четири от автомобилите (тези в шоурума) били вътре в тях, а други два – в едно от бюрата.

Dodge Challenger Hellcat с над 700 к.с.

Спортните купета (всяко на цена около 180 000 лева) биват задвижвани от V8-двигател с работен обем 6166 куб.см и мощност 527 кВт (717 к.с.). Мениджърът на представителството Адам Брайънт смята, че в престъплението е замесен вътрешен човек. „Крадците са проникнали през задния вход и изглежда са знаели как работи нашата система за сигурност. След като извършителите на обира са блокирали алармата, са имали на разположение 60 секунди, преди тя да се задейства. Изчезнали за точно 20 секунди, преди алармата да се включи. Полицията идва за около три минути. Това е наистина добре“, коментира Брайънт почти с възхищение.

5 от 6-те автомобила вече са открити

Пет от шестте откраднати Dodge-а вече са открити, някои в близките окръзи, но един от Muscle Car-ите е стигнал чак до Алабама, а друг – до Тенеси. Според полицията минимум една от колите е тотална щета. Все още не е ясно къде е шестият автомобил. Брайънт подозира, че GPS-устройството му е повредено по някакъв начин.

Клиентите на Dodge обичат Hellcat заради мощния V8 двигател, генериращ над 700 к.с. Но по същата причина го обичат и престъпници, които търсят средство за бързо бягство. Ето защо бяха установени няколко случая на криминални деяния, в които бяха замесени Hellcats. През 2021 г. крадци атакуваха паркингите на летище Орландо и избягаха именно с този модел на Dodge.

Полицай хванат в краден Hellcat

Миналата година група младежи се опитаха да отмъкнат няколко броя Hellcat директно от извора – т.е. от завода Jefferson North в Детройт. В същия град полицай, който не е бил на дежурство, е бил заловен като пасажер в краден Hellcat. При опит на колегите му да спрат автомобила за проверка шофьорът настъпил газта и се опитал да избяга. Въпросният Dodge Challenger Hellcat обаче се блъснал в друг автомобил и двамата му пътници побягнали пеша – но другите униформени веднага разпознали прегрешилия полицай и по-късно той бил арестуван.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин