Откраднаха 300 SL на стойност 3,4 милиона!

1308
2018

Крадци са успели да откраднат от Нюрбургринг Mercedes с крилати врати на стойност 3,4 милиона лева. 300 SL е единствен екземпляр с разрешение за движение по нормални пътища!

По време на Гран При за олдтаймери в Нюрбургринг крадци задигнаха един от най-редките и най-скъпи класически автомобили в Германия: Mercedes 300 SL „California Outlaw“ от 1955 г. Черният Benz определено събира погледите и е уникален със страничните си ауспухови тръби и жълтите допълнителни фарове в SL радиаторната решетка. Броните на модела са интегрирани в каросерията, а интериорът е направен от някогашния си собственик – притежател на ферма за щрауси – с кафява щраусова кожа.

Настоящият собственик на автомобила – бизнесмен от Олденбург – направил сериозна грешка. Той оставил струващия 3,4 милиона лева автомобила за през нощта на 11-и август 2018 г., паркиран пред хотела. Така класическият Benz бил откраднат в периода между 1:30 и 10:00 ч. от паркинга на хотел Доринт. Спорно е обаче, дали уникатът може да бъде продаден. Освен това при супер-олдтаймери като този номерата на частите са известни, така че колата не може да бъде продадена и на части.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин