Откраднаха колелата на Mercedes CLK 63 AMG Black Series

1310
2020

В Лондон крадци-лаици се опитаха да откраднат джантите на Mercedes CLK 63 AMG Black Series. От резултата може да ви заболи!

Тази гледка е болезнена! През изминалия уикенд крадци  опитали да откраднат джантите на произведен само 700 пъти Mercedes CLK 63 AMG Black Series. Начинанието обаче се увенчало с успех само частично. При това изглеждало доста болезнено за всички почитатели на автомобилите!

Местопроизшествие Лондон, квартал Южен Кенсингтън: този сребрист Mercedes CLK 63 AMG Black Series е висял и по-хубави дни! Задните колела на представения през 2007 г. Black Series са откраднати, а  AMG-то е качено на тухли. Това обаче не е всичко: малкият крик е паднал и е повредил прага от страната на шофьора. От дясната страна резултатът от опита за кражба е още по-опустошителен. Задното колело е откраднато, а предното е с развити болтове, но е заклещено в бордюра. От тази страна автомобилът просто е оставен без да бъде подпрян с нещо.

Алуминиевите джанти се намират изключително трудно

19-цоловите алуминиеви джанти могат да бъдат купени много трудно по официален път – ако все пак това се случи, то цената им е поне 10 000 лв.! CLK 63 AMG се появява на пазара през 2007 г. като втори модел Black Series, след не толкова известния SLK 55 AMG Black Series, и е отдаване на почит към автомобила за сигурност от Формула 1. От страна на Mercedes моделът не бе лимитиран, но в периода на производство (април 2007 до март 2008) е обявено, че от конвейера ще слязат максимум 700 екземпляра.  Разликата спрямо обикновения CLK 63 AMG: Black Series има брутално широки калници, които заедно с новите брони и големи джанти придават на новия модел доста по-агресивен външен вид. Вътрешното пространство на CLK 63 AMG Black Series е доста изчистено: задната седалка липсва, а по желание се предлагат седалки тип корито и много карбон. Освен това мощността на 6,2-литровия V8-атмосферен мотор (M 156) е увеличена от 481 к.с. на 507 к.с.

Изглежда нещо се е объркало по време на кражбата

Връщаме се към случката с AMG-то от Лондон. Изглежда нещо се е объркало по време на кражбата. Възможно е крикът да е паднал в бързината или пък предното колело е било паркирано прекалено близо до бордюра. Във всеки случай нещо е смутило крадците и в бързината те са се отказали. Резултатът обаче е тъжен: две от джантите липсват, а заради лаишкия опит за сваляне са пострадали праговете и други части на каросерията.

Някогашната цена като нов на Black Series през 2007 г. е била 283 000 лв. и макар днес CLK 63 AMG Black Series да е търсен колекционерски автомобил, могат да се намерят добре запазени екземпляри за под 200 000 лв. При сребристия екземпляр на AMG от Лондон се касае за внос от Щатите (светлините в предната броня и малкия отвор за регистрационния номер в задния капак).

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин