Откраднат преди 29 години: намериха Ferrari-то на бившия пилот във Формула 1 Герхард Бергер

0403
2024

Изчезнал автомобил-мечта се появи! Ferrari-то на Герхард Бергер е намерено от британската полиция след близо 30 години.

В Лондон разследващите са намерили много ценен спортен автомобил, откраднат преди близо 3 десетилетия от австрийския бивш пилот от Формула 1 Герхард Бергер.

Кражбата на Ferrari-то се е случила през април 1995 г. в Италия, по време на Гран При на Сан Марино в Имола. Автомобилът, чиято стойност е около 800 000 лв.е бил конфискуван миналия понеделник. Британската полиция е обърнала внимание след информация от Ferrari. Причината е била проверка в рамките на продажба на автомобил от британци търговец в Щатите. При тази проверка е установено, че спортният автомобил е обявен за откраднат.  

Полицаите, занимаващи се с организирана престъпност в областта на автомобилите, са извършили сериозни разследвания. По тяхна информация това Ferrari е било транспортирано в Япония малко след кражбата и през 2023 г. се е озовало във Великобритания. Полицията е конфискувала автомобила, за да предотврати по-нататъшно експортиране. Досега не са извършени арести, но разследването все още не е приключило. По информация на полицията по същото време освен червеното Ferrari F512M в Италия е откраднат още един спортен автомобил, който обаче и днес не е бил намерен.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин