Отделът за персонализация на Bugatti представи два нови проекта

2104
2022

Дори да си купиш Bugatti, пак може да искаш да го персонализираш. За клиенти с подобни желания „перлата“ в короната на Volkswagen Group от 2021 г. обособи програмата Sur Mesure. Именно от нея идват двата нови варианта на Chiron, направени съгласно специалните желания на клиенти. В тясното сътрудничество между купувачите на Bugatti и екипа на Sur Mesure се раждат множество атрактивни супермашини – с карбоново покритие, ръчно нанесени форми по боята и фино изпипани кожени елементи по интериора.

Един от първите Chiron Super Sport, който ще бъде предаден на новия си собственик, е решен в цвета Vagues de Lumière. Той е постигнат с базата California Blue, нанесена ръчно, комбинирана с „портокалови“ линии (Arancia Mira), следващи падането на светлината. По желание на клиента върху характерната радиаторна решетка е изписано числото 38. Maгнезиевите джанти също са в оранжевия цвят Arancia Mira, който е застъпен и в интериора.

Освен Chiron Super Sport, ателието представя и Chiron Pur Sport, който също разполага със специално лаково покритие на каросерията: сините повърхности по нея с видими въглеродни влакна са комбинирани с ивици Nocturne. Френският национален флаг е изрисуван отстрани на антикрилото, а в предната част на хиперспортния модел е изписан номер 9 в цвят French Racing Blue. В интериора също е използвана цветовата схема с черно (Beluga Black) и синьо (French Racing Blue).

Процесът по създаване на тези нетрадиционни лакови покрития отнема около пет седмици и започва с поредица от 2D мостри, които след това трябва да бъдат приложени върху 3D повърхностите на автомобила с точност до милиметър. Като следваща стъпка експертите на Bugatti щателно прилагат слой по слой контрастни цветове на ръка, за да създадат дълбока и интензивна цветова схема. Това създава илюзията за отразена светлина. След приключването на тези процеси боята се „запечатва“ с няколко слоя прозрачен лак.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин