Освежаване за Mazda3

За моделна година 2017 Mazda3 ще бъде подложена на фейслифт. Компактният модел получава повече асистиращи системи. Ние ще ви разкрием най-важното за обновения „японец“

0108
2016

Mazda3 получава фейслифт за моделна година 2017. За новата визия се грижи променена предна част с LED-фарове като при Mazda6 и СХ-5. Задницата също е леко преработена. Най-вече в интериора японците обещават колата да стане значително „по-благородна“. Освен по-качествените материали там впечатление правят и следните промени: електрическа паркинг-спирачка, отопляем волан и модифициран Head-up дисплей. Асистиращите системи са претърпяли развитие и сега предлагат нови функции като например помощ при излизане от паркоместа.

Благодарение на G-Vectoring Control Mazda3 трябва да атакува завоите по-уверено. Това трябва да стане посредством контрол на въртящия момент в завой. Същевременно GVC трябва да повиши комфорта на возене. Системата ще бъде част от серийното обзавеждане.

Пет двигателя за Mazda3

За Германия Mazda ще бъде предлагана с пет различни моторизации. В гамата влизат три бензинови агрегата (100-165 к.с.), както и два дизелови (105 и 150 „коня“). Серийно се вгражда 6-степенна ръчна трансмисия, автоматик със същия брой предавки се предлага като опция. От есента на 2016 г. Mazda3 ще бъде предлагана като хечбек и седан. За момента няма информация за цените.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин