Оригиналната и истинската „шестица“

Шестима души под открито небе? При това в движение? Това може да се получи, когато прикрепите към мотоциклет на BMW английски кош. А какво ще стане, когато компанията срещне истинската Серия 6 на BMW?


14
юни
2017

Отдясно се чуват радостни викове и крясъци като по време на празник. Или като в ски-хижа. Ако хората в коша започнат да се клатят настрани, ще дам газ. Не че тогава ще станем много бързи, за целта просто ни липсват 100 к.с., но боксерният двигател звучи като раздразнено животно – направо можем да заглушим детската градина. За бога, как е възможно възрастни хора толкова да се радват на това уникално возило? Караме „шестицата“ на BMW. По-точно казано, оригиналната „шестица“. Мотоциклет с кош с четири места в коша и две на стария R 65. Йънггаймерът, произведен през 1988 г., доста се мъчи да вдигне 80 км/ч , затова пък в коша настроението е като в препълнена дискотека. Този Watsonian Oxford е наистина много английски. Произведен от най-старата фирма на света за мотоциклетни кошове, екзотичен екземпляр с четири места на два реда. Навремето на Острова така са се придвижвали цели семейства. Да се качваме?

Колкото и различни да са двете возила, все пак са истински BMW-та

Между теб и пътника на първия ред има голяма близост, а отзад е още по-тясно. В сравнение с коша седалката на мотора е направо като трон в двореца на някой крал. „Как ни гледат хората, кагато шестимата излезем от кръчмата и се качим на мотоциклета с кош, разказва Андре Хелер, който притежава возилото от десет години – невероятно е.“ Мъжът кара „шестицата“ на BMW през деня, през зимата като детска количка, за превозване на леки товари или като придружаващ мотоциклет по времена излети с мотоциклети. „С необичайно широката следа първоначално отнасях бордюрите, тъй като не виждах страничното колело на коша.“ По-късно се научил да преценява и не се качвал с дясното колело върху бордюрите.

Вибриращият платнен покрив на коша е много английски

Така тази „шестица“ среща Серия 6 на BMW. 65oi изглежда като от друга планета. Не е за вярване, че е модел на концерна от Мюнхен. Осем цилиндъра, осем предавки, супертих. 450-те конски сили изстрелват автомобила към хоризонта толкова вихрено, че те хваща страх да не изпаднеш. Така е днес: времето, тишината, мощността, пространството и отопляемите и климатизирани седалки с масажна функция се купуват. Автомобилът играе ролята на иконом.

Тясна работа, въздух има само отгоре

Светът нахлува вътре през филтър, като интернет радио с безупречен звук или изкуствен глас от навигацията. Водачът се забавлява чрез телефона в автомобила или устройството за гласово разпознаване: „Не ви разбрах.“ BMW доставя перфекционизма на „шестицата“ на равни порции. Като Coupe, дизел, с 4х4, Gran Coupe с четири врати или с доза свеж въздух като кабриолет. Автомобил с който можеш да се покажеш в Сен Тропе или Сочи. Сто на сто хората ще се обръщат след колата. Единствено удоволствието е малко по-тихо.

Неравностойни братя: мотоциклетът с кош на BMW за шестима, 650i Coupe с фамозен V8 агрегат

 

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин