/ Оптимизиран за максимален пърформънс на пистата

Оптимизиран за максимален пърформънс на пистата

Porsche предлага комплект на Manthey за 718 Cayman GT4 RS, оптимизиран специално за използване на пистата.
Разполагащото с 500 к.с. GT4 RS с комплект на Manthey даде време за обиколка на Нордшлайфе на Нюрбургринг от 7:03,121 минути. Така автомобилът бе по-бърз с 6,179 секунди от 718 Cayman GT4 RS без такъв комплект. Модификацията обхваща преди всичко елементи на окачването и аеродинамиката. Опционално се предлагат пригодени за пистата спирачни накладки. Новият комплект е предназначен специално за пистата и е създаден в тясно сътрудничество между инженерите на Porsche Motorsport и специалистите на тема Нордшлайфе от Manthey. Компонентите ще се предлагат за продажба в центровете на Porsche.
Почти двойно по-голямо налягане на притискане
Комплектът на Manthey за 718 Cayman GT4 RS се разпознава по аеродинамичните си компоненти. Подобренията обхващат предницата и карбоновия под с дифузьори на автомобила. По-широкото с 85 милиметра задно крило повишава притискането върху задната ос. За да издържи на по-високите аеродинамични сили, рамката на каросерията на задния капак е подсилена с карбон.
Направените също от стъклофазер-карбон аеродинамични дискове на задните колела редуцират завихрянията в задницата придават завършек на пакета по отношение на външния вид. Те могат да бъдат индивидуализирани с декоративно фолио. При скорост от 200 км/ч в пърформънс-позиция на задното крило на пистата притискането се увеличава от 89 на 169 килограма.
Окачване с регулиращи се пружини
Porsche са разработили заедно с Manthey за 718 Cayman GT4 RS специално, адаптирано за използване на писта окачване с регулиращи се пружини. Окачването се предлага в два варианта за автомобили със и без повдигаща се система на предната ос. Опционално се предлагат специални спирачни накладки с особено константно поведение на триене в широк температурен диапазон. За индивидуализиране на външния вид се предлагат светещи прагове с лого на Manthey.
Допълнителни елементи от прозрачен карбон
Комплектът може да бъде допълнен с още части от стъклофазер-карбон. Една от тях се поставя върху серийния спойлер на задния капак, като в комбинация с по-голямото задно крило се получава по-голямо налягане на притискане.
С над 6 секунди по-бърз на Нордшлайфе
На Нюрбургринг Нордшлайфе, традиционното място за тестове на спортни автомобили на Porsche, 718 Cayman GT4 RS с тунинг на Manthey изиграва козовете си перфектно. С посланика на марката Porsche Йорг Бергмайстер зад волана модифицираният GT-спортист измина дългата 20,8 километра отсечка до Айфел при температура 18 градуса и облачно небе за 7:03,121 минути ¬– 6,179 секунди по-бързо от серийното 718 Cayman GT4 RS с резултат от преди година. И двата автомобила са тествани с едни и същи гуми Michelin Pilot Sport Cup 2 R. Времената за обиколки са удостоверени от присъстващ на място нотариус.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин