Новини » Опасни стойки за чаши в BMW X7

Опасни стойки за чаши в BMW X7

1301
2022

Сутрин се качвате в автомобила си, отпивате глътка ароматно кафе, оставяте чашата… и бум! Еърбегът гръмва – и целият салон е в кафе! Всъщност този сценарий е значително по-реалистичен, отколкото бихте могли да си представите.

Стойките за чаши на луксозния SUV BMW X7 имат съществен конструктивен недостатък, става ясно от иск срещу германския автомобилен гигант, който американската съдебна новинарска служба Courthouse News Service цитира. Проблемът е, че въпросните стойки не трябвало да се мокрят! Кога върху къпхолдера попадне течност, тя може да стигне до контролния модул на въздушната възглавница. По този начин въздушната възглавница може да бъде повредена и да се отвори изведнъж без да е имало катастрофа. Твърди се, че заради това на някои клиенти се е наложило да дадат над 2000 долара за ремонт.

Според прокурора проблемът можел да възникне и при минимално количество течност. Courthouse News Service представя историята на водач на X7, който разлял съвсем малко количество сода, защото капачката й не била затворена добре. Според мъжа 95% от безалкохолната напитка все още била в чашата. „Но… автомобилът веднага спря рязко в лявата лента на магистралата и отказа да тръгне.” – става ясно от цитат, публикуван на сайта techzle.com. Наложило се автомобилът да бъде спрян и да бъде откаран в официалния сервиз. Ремонтът там струвал 2900 долара, защото от BMW отказали той да бъде по гаранция.

В интернет форумите циркулират още няколко подобни истории. В интерес на истината обаче, при никой от водачите не е гръмнал еърбег и за щастие няма пострадали.

Към момента не е ясно дали други модели на BMW са засегнати от проблема.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин

ƒ