Опасните закачки на Нико и Люис

Съперничеството в Mercedes продължава: Докато Люис в гнева си унищожава стая, Нико се бори за удължаване на договора си.


6
юли
2016

Само една седмица след катастрофата на Мерцедес в Австрия следва Гран При на Великобритания в неделя. На Силвърстоун сребърните стрели ще са подложени на голям стрес, Нико Розберг и Люис Хамилтън ще са обект на вниманието на всички.
В британските медии се спекулира за драстични мерки, с които Mercedes се опитва да укроти двамата Алфапилоти, за да предотврати нови инциденти. „Telegraph“ разкрива какви наказания заплашват наперените петли при следващ инцидент – от парична глоба до отсраняване от екипа.

Колко време ще продлжи дулеът в Mercedes?

Колко време ще продлжи дуeлът в Mercedes?

Люис Хамилтън се надавя, „че нищо няма да се промени и ще продължим да караме свободно както през последните три години“. Британецът казва преди старта в родната си страна: „Тук става дума за надпревара и аз искам да се състезавам, така съм израснал.“ Въпреки че в Австрия той имаше повече късмет от двамата пилоти след катастрофата и стана победител в състезанието, ожесточената битка успя да разклати световния шампион.

„Колкото по-напред е Розберг, толкова по-див ще става Люис. Станах свидетел на това, как той унищожи хотелската си стая в Баку, защото се беше блъснал в стената.“ , казва Ники Лауда в телевезионно шоу по ServusTV. Макар че по-късно изяснява, че е ставало дума за стая в цeнтрлата на отбора на пистата. Към това добавя и че помирението след Баку между двмата пилоти изглеждало като шоу.

В действителнст е ясно, че след миналогодишната победа на Розберг в световния шампионат, съперничеството между сребърните стрели е все по-ожесточено.
Паралелно Розберг преговаря с Mercedes за нов договор. Сегашният му изтича в края на сезона и трябва да се удължи с още две години. Удължаването засега е формалност – липсва подпис. Катастрофата в Шпилберг може да поствави финалните преговори на тънък лед, защото е неясно как ще реагират ръководството на отбора и пилотите на последните събития.
Тото Волф иска да изтръгне тези слухове с корените. „Не, това не променя нищо.“, казва шефът, когато го питат дали катастофата ще има отражение върху договора на Розберг. „Договорът е дългосрочно решение и не може да бъде повлиян от състезателен инцидент“, обяснява австриецът.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин