Оливер Щефани е новият шеф-дизайнер на Skoda


7
авг.
2017

 

От 1-ви септември 2017 г. Оливер Щефани ще стане новия главен дизайнер на Skoda. 53-годишният специалист е ръководил от 2002 г. екстериорния дизайн на марката Volkswagen. Серийните автомобили на VW от последните десет години и голям брой концептуални модели носят неговия почерк. Щефани има решаващо участие в разработката на моделите Up, Polo, Jetta, Tiguan, актуалния Golf и моделите от шоу семейството на ID.

Новият главен дизайнер на Skoda е следвал дизайн в Брауншвайг и Пасадена, Калифорния. Освен това в продължение на три години е работил в дизайнерски център Design Center Europe в Сиджес, Испания. Шефът на Skoda Бернхард Майер е оптимист: „Сега с Оливер Щефани ще запалим следващата фаза на развитие. Той ще направи автомобилите ни още по-емоционални и ще ги отведе в ерата на дигитализирането и електрифицирането. Оливер Щефани притежава огромен креативен потенциал. Радвам, че ще работим заедно.“

Оливер Щефани ще замести Йозеф Кабан, който от февруари 2008 до февруари 2017 г. заемаше позицията на шеф дизайнер. Той направи дизайна на моделите на Skoda Rapid, Fabia, Octavia, Superb и Kodiaq. Междувременно Кабан отговаря за дизайна на BMW.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >