Окачване с регулиращи се пружини и по-голяма мощност за BMW M340i от Dähler

0904
2021

Тунинг-специалистите от Dähler са тунинговали BMW M340i с ново окачване, нови джанти и повече мощност. Възможни са до 435 к.с., но скоро ще се предлагат и повече.

Ако искате да карате Серия 3 на BMW с M-лого, непременно да се насочвате към М3. По-малкият брат на топмодела – M340i – разполага с 374 к.с. и има правото да нови „бързата“ буква. За да скъси все пак дистанцията, тунинг-специалистът Dähler предлага преработка на M340i xDrive седан и Touring. Предлагат се по-голяма мощност, нови джанти, окачване и части на каросерията. Ускорението от 0 до 100 км/ч става за 4 секунди.

Редовият турбо 6-цилиндров мотор с наименование B58 разполага серийно с 374 к.с. и 500 Нм максимален въртящ момент. След тунинга на Dähler 3-литровият агрегат предлага 435 к.с. и 610 Нм. В момента в процес на разработка е втора степен на мощността с 455 к.с. и 640 Нм, като тя ще включва и вдигане на ограничението на максималната скорост. За подходящия звук се грижи ауспухова уредба от неръждаема стомана с филтър за твърди частици. Срещу доплащане Dähler предлага и четири 90-милиметрови крайни ауспухови тръби с керамично покритие.

Алуминиеви джанти с по-ниско с 35 процента тегло

За да подобрят напречната динамика, хората от Dähler предлагат окачване с регулиращи се пружини. В скоро време се очаква и такова за автомобили с адаптивни амортисьори. В калниците има джанти от гамата на тунинг-фирмата – CDC1 Forged с размер 20 цола, „обути“ с гуми Michelin Pilot Sport 4S. Според тунинг-специалистите джантите пестят около 35 процента от теглото.

Базова цена от 130 000 лв. за M340i

От Dähler са приготвили някои части на каросерията, за да направят външния вид на автомобила по-спортен. Освен предният сплитер, M-капаците на страничните огледала и капак на антената на покрива от карбон се предлагат и три различни решетки. За седан версията тунинг-специалистите са приготвили и карбонов заден спойлер. Информация за цените ще получите при запитване. M340i стартира от 130 000 лв. като седан.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин