AUTO BILD България / Оеttinger Multivan T6: задава се супербус с 400 к.с.

Оеttinger Multivan T6: задава се супербус с 400 к.с.

Още през 2015 тунинг компанията Oettinger демонстрира как вижда зверски бърз VW Multivan T6 с агресивен аеродинамичен пакет. Сега под капака може да заработи 4-цилиндров мотор с 400 к.с.!


30
окт.
2017

Хората от Oettinger явно не си падат по сдържаната еволюция, както доказва „смела” дизайнерска скица от 2015 г. Германците от Хесен искат да превърнат „послушния” Bulli 6.0 в истински Power Bus. На илюстрацията се вижда предна броня с огромни въздухозаборници, раздути калници и екстремно широки прагове, които могат да бъдат сбъркани със стъпенки. Огромните джанти почти не оставят въздух в калниците – добре, че ги има отворите за „дишане”. Който се вгледа по-внимателно, ще открие, че има сериозна нужда от охлаждане на спирачките от Porsche с „надупчени” дискове. Простиращото се по цялата широчина на колата „крило” с отворени R-Flaps е точно толкова впечатляващо, колкото и ауспуховата система с две тръби, интегрирани в оптимизиран дифузьор. Бодикитът на Oettinger T6 е не само абонамент за лявата лента – от него действително има смисъл с оглед на факта, че бусът ще препуска в ICE-темпо по магистралите.

Първоначално от Oettinger планират да използват 2,5-литровия „петак” от Audi RS 3. По-вероятно е обаче тунинг компанията да използва сериозно „напомпания” 4-цилиндров мотор с означение ЕА888. С ковани бутала и стоманени мотовилки машината развива до 400 к.с., но 2-литровият агрегат ще бъде предлаган и в „софт” версии с 250 и 360 „коня”. При всички положения ще има повишение на мощността за 2-литровия TDI, който серийно генерира 240 к.с.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >